Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papirkimo Vilniaus savivaldybėje byla iškeliavo į teismą (papildyta 11.50 val.)

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu, kuriame kaltinimas dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos – papirkimo – pateiktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Audriui Butkevičiui.
A.Butkevičius
Po skandalo A.Butkevičius neteko Vilniaus vicemero pareigų. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, kitam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Gintarui Kazakui kaltinimas yra pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 227 str. 1, 2 d.

Ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai.

Skandalas – nuo pavasario

15min.lt primena, kad skandalas dėl Vilniaus tarybos deputatų A.Butkevičiaus, G.Kazako bei Evaldo Lementausko kilo šįmet balandį.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narį, vicemero pareigas ėjusį E.Lementauską bei buvusį tos pačios frakcijos narį, savivaldybės Miesto plėtros komiteto pirmininko pavaduotoją G.Kazaką STT agentai sučiupo dėl įtarimų kyšininkavimu.

Skandalas kilo pasklidus informacijai, jog dar 2007-ųjų rudenį G.Kazakas bent tris sykius mėgino papirkti jam reikalingus asmenis.

Ant E.Lementausko krito dar sunkesni įtarimai – dėl net šešių bandymų papirkti.

Nešvarius reikalus esą padėjo tvarkyti ir tuometinis vicemeras A.Butkevičius, tačiau asmeniškai pinigų jis nevežiojo.

Todėl prasidėjus tyrimui A.Butkevičius liko laisvėje, tuo tarpu E.Lementauskas bei G.Kazakas ilgam užstrigo už grotų.

Savaip tvarkė reikalus

Vicemeras apkaltintas, kad konservatoriui Vidui Urbonavičiui už palankius sprendimus pasiūlė net 140 tūkst. litų. Dar tokia pati suma žadėta tuo atveju, jei nepavyks interpeliacija merui „tvarkiečiui“ Juozui Imbrasui.

Su „Rubicon group“ susijęs G.Kazakas kaltinamas, jog per susitikimus su konservatoriumi V.Urbonavičiumi ne sykį bandė paveikti Privatizavimo komisijos narę Birutę Galinienę, kad ji balsuotų už rubikono įmonės „Lazdynų būstas“ privatizavimą. Kitas G.Kazaką dominęs reikalas – Privatizavimo komisijos balsai bendrovės „Corpomanagement“ naudai: kad Vilniaus Subačiaus gatvėje esančios ligoninės pastatus privatizavę verslininkai būtų atleisti nuo 2 mln. litų delspinigių.

Milijoninio kąsnio negavo

Beje, į didelį skandalą G.Kazakas buvo įsipainiojęs dar 2006 metais, kai įsivėlė ir nesėkmingą milijoninę aferą. Kalbėta, jog būdamas miesto tarybos narys G.Kazakas žinojo tikslią informaciją apie numatomą tiesti Vilniaus vakarinį aplinkkelį. Politikas nebrangiai įsigijo sklypą prie Pavilionių ir Ukmergės gatvių sankirtos.

Netrukus „netikėtai“ paaiškėjo, kad G.Kazako valdomos teritorijos prireiks aplinkkelio tiesėjams.

Savivaldybė įsipareigojo už 3,363 mln. litų išpirkti iš G.Kazako 59 arų sklypą. Tačiau kilus skandalui mokesčių mokėtojų milijonai taip ir nenuplaukė į gudragalvio kišenę.

Anksčiau skandalingai buvo išgarsėjęs ir A.Butkevičius. Dar 1997 metais, būdamas Seimo narys, A.Butkevičius buvo apkaltintas pasikėsinimu sukčiauti stambiu mastu ir dvejiems su puse metų pasiųstas į sustiprinto režimo pataisos darbų koloniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius