-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Para po advokato Sergejaus Novikovo nužudymo: sulaikytų įtariamųjų nėra, ekspertai patvirtino, kad vyras nudurtas

Praėjus parai po sostinę sukrėtusios advokato ir Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo žmogžudystės, policija pasigirti sulaikytais įtariamaisiais kol kas negali. Tirti nusikaltimo mestos geriausios sostinės policijos ir prokuratūros pajėgos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dar trečiadienio vakarą S.Novikovo nužudymo tyrimas buvo patikėtas Vilniaus policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams. Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tyrimo grupę sudaro maždaug 10 pareigūnų, į ją įtraukti ir du apygardos prokuratūros prokurorai.

Ketvirtadienį po pietų teismo medicinos ekspertai, atlikę pirminę palaikų ekspertizę, pareigūnams patvirtino, kad S.Novikovas nudurtas.

15min.lt dar trečiadienį skelbė, kad nužudytojo krūtinėje rastos mažiausiai trys durtinės žaizdos. Ekspertai patvirtino, kad durtinių žaizdų ant kūno iš tiesų yra daugiau nei viena.

Oficialiai skelbiama, kad tiriamos įvairios nusikaltimo versijos. Tačiau privačiuose pokalbiuose su tyrimu susipažinę asmenys teigia, jog pagal šiuo metu turimus duomenis yra mažai tikėtina, kad S.Novikovas nužudytas dėl savo kaip advokato veiklos, o dar mažiau tikėtina, kad dėl savo kaip politiko veiklos.

Beje, susirūpinimą dėl to, kad S.Novikovo nužudymas, neturint tam įrodymų, siejamas su jo profesine veikla, išreiškė ir Lietuvos advokatūra.

„Lietuvos advokatūra išreiškia didžiulį susirūpinimą, kad viešoje erdvėje pasirodė neatsakingi pranešimai, siejantys mūsų kolegos žūtį su jo profesine veikla, neturint tam jokių pagrįstų įrodymų. Tikimės, kad teisėsaugos institucijos padarys viską, kad kuo skubiau būtų ištirtos visos nusikaltimo aplinkybės ir atskleisti tikrieji žmogžudystės motyvai. Lietuvos advokatūra aktyviai domėsis tyrimo eiga bei rezultatais ir pateiks Jums informaciją“, – rašoma oficialiame advokatūros pranešime.

Kaip vyksta nužudymo tyrimas, pareigūnai kol kas nenori plačiau pasakoti. Apsiribojama tik trumpa fraze: „Sulaikytų įtariamųjų kol kas nėra“.

Advokatas ir Vilniaus tarybos narys Sergejus Novikovas buvo nudurtas trečiadienį Vilniaus centre, K.Kalinausko g. Jo kūnas buvo rastas greta automobilio „Honda“

Po nužudymo buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad nuleistas vienas automobilio ratas. Tad dar trečiadienio vakarą tarp kitų versijų atsirado ir įtarimų, kad išėjęs iš banko S.Novikovas užklupo nusikaltėlį, badantį jo automobilio ratą. Užkluptas nusikaltėlis ir galėjo subadyti advokatą peiliu.

„Bet tai tik viena iš daugelio galimų versijų“, – teigia šaltiniai.

Įvykio vietoje iš karto po nusikaltimo neužfiksuota jokių įtartinų asmenų ar automobilių, nusikaltimo įrankis irgi nerastas.

Ketvirtadienį iš ryto Vilniaus policija kreipėsi į visuomenę ir paprašė atsiliepti asmenis, galinčius padėti tyrimui. Įvykį mačiusius ar kitos tyrimui naudingos informacijos apie jį turinčius asmenis policija prašo bet kuriuo paros metu kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrių telefonu (8 5) 271 6007.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius