-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramą iššvaisčiusiems verslininkams ir jų pagalbininkui iš Darbo biržos – laisvės atėmimo bausmės

Penktadienį paskelbtas nuosprendis dokumentų klastojimu, tikslinės paramos panaudojimu ne pagal paskirtį, apgaulingu apskaitos tvarkymu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dėl ko valstybei padaryta didelė žala, trims verslininkams iš Plungės ir Rietavo ir buvusiam Darbo biržos valdininkui.
Darbo birža
S.Striaukas buvo Plungės teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriaus vedėjas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip praneša Kretingos apylinkės teismas, teismo nuosprendžiu buvusiam Plungės teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriaus vedėjui Stanislovui Striaukui skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas trejiems metams.

Tuo tarpu verslininkei Reginai Recepienei skirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas trejiems metams. O Reginai Leonienei – 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas trejiems metams.

O verslininkas Darius Jankauskas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės suėjus apkaltinamojo nuosprendžio senaties terminui.

Bylos duomenimis, 2008-2011 metais S.Striaukas, būdamas valstybės tarnautoju, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, klastojo dokumentus, juos laikė ir panaudojo. Tarnautojas su kitais bylos kaltinamaisiais – uždarųjų akcinių bendrovių vadovais ir individualios įmonės direktore netinkamai sudarė tikslinės subsidijos sutartis, neužtikrino Užimtumo rėmimo įgyvendinimo programai vykdyti būtinų darbo priemonių įsigijimo.

Ne pagal paskirtį ir pažeidžiant tvarką buvo panaudotos tikslinės neįgaliųjų įdarbinimui, jų darbo vietų įkūrimui bei darbo užmokesčiui mokėti skirtos dotacijos. Dėl minėtų kaltinamųjų veiksmų valstybė patyrė kelių dešimčių tūkstančių eurų turtinės žalos, tačiau nuosprendžiu žala nebuvo priteista. Telšių teritorinės (Plungės) Darbo biržos ieškinys dėl žalos atlyginimo paliktas nenagrinėtas. Teisminio nagrinėjimo metu nepavyko nustatyti tikslios ieškinio sumos, o valstybei palikta galimybė dėl žalos atlyginimo kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka.

Įrodymų tyrimo teisme metu visi kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teismas padarė išvadą, kad jų kaltė yra visiškai įrodyta byloje surinktais duomenimis. Skirdamas bausmes kaltinamiesiems teismas atsižvelgė į padarytos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, nusikalstamos veikos stadiją, kaltininkų asmenybes.

Teismas atsižvelgė į tai, kad visi kaltinamieji praeityje neteisti, nebausti, charakterizuojami teigiamai, dirbantys, jų atsakomybę sunkinančių ir lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

Nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius