-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramos įmonių vadovas įtariamas milijoninės labdaros pasisavinimu

Baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame paaukotų pinigų ir labdarai skirtų daiktų pasisavinimu įtariamas Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo ir viešosios įstaigos Aklųjų ir silpnaregių paramos ir užimtumo centro „Ecce homo“ vadovas. Bendra labdarai skirtų pinigų ir daiktų vertė siekia daugiau nei 2 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / BFL nuotr.

Tyrimo, kuris buvo atliekamas bendradarbiaujant su Valstybine mokesčių inspekcija,  metu nustatyta, kad kelerius metus įvairių Lietuvos įmonių paaukoti grynieji pinigai nebuvo apskaityti nei Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo, nei viešosios įstaigos buhalterijose. Išaiškinta, kad į paramos ir labdaros fondo buhalterijos kasą neįnešta daugiau nei 1 mln. litų grynųjų pinigų ir niekur neužfiksuota, kaip paaukoti pinigai buvo panaudoti. Analogiška situacija išaiškinta ir viešojoje įstaigoje, kurios kasoje nebuvo duomenų apie gautus 500 tūkst. litų grynųjų pinigų ir apie jų panaudojimą. Įtariama, kad paaukotas milijonines sumas pasisavino minėtų įstaigų  vadovas.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atskleidė, kad pasisavinti ne tik grynieji pinigai – įvairių Lietuvos įmonių paaukotos materialinės vertybės (kompiuterinė technika, avalynė, maisto papildai, maisto produktai ir kt.) tikrųjų paramos gavėjų taip pat nepasiekė. Tyrimo metu nei vienos iš  vadovaujamų įstaigų buhalterinėje apskaitoje nebuvo ne tik duomenų apie daugiau nei 470 tūkst. litų vertės gautas prekes, nei informacijos, kad labdara buvo išdalinta  akliesiems ir silpnaregiams.

FNTT praneša, kad baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už didelės vertės turto pasisavinimą ir apgaulingą apskaitą gresia maksimali iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius