-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pardavėja, apgavusi „Teleloto“ laimėtoją, pati liko apgauta bendrininko

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje E.L. ir D.K. buvo kaltinami pagal LR BK 182 str. 3 d. – „Sukčiavimas".
Vilniaus 2-asis apylinkės teismas
Vilniaus 2-asis apylinkės teismas / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip informuoja teismo atstovė spaudai, E.L., dirbanti parduotuvėje „Maxima“ kasininke-pardavėja, 2010 m. birželio 25 d. patikrino nukentėjusiojo pateiktą „Teleloto“ loterijos bilietą ir nustačiusi, kad bilietas laimėjo 200 Lt bei galimybę dalyvauti TV Šou, kur galima laimėti didesnius piniginius prizus, bilieto savininkui nurodė, kad šis nieko nelaimėjo, atidavė laimėjimo šaknelę, tačiau bilieto negrąžino.

Loterijos bilietą kasininkė perdavė D.K. ir susitarė, kad galimą laimėjimą pasidalins per pusę. D.K. pateikė bilietą UAB „Olifėja“ organizuojamo „Teleloto“ TV Šou žaidimo organizatoriams, dalyvavo TV šou ir laimėjo 9 tūkst. 900 Lt, kuriuos visus išleido asmeninėms skoloms apmokėti.

Teismas nusprendė E.L. pripažinti kalta pagal LR BK 182 str. 3 d. ir skirti laisvės apribojimą 3 mėnesiams, D.K. pripažinti kaltu pagal LR BK 182 str. 3 d. ir skirti laisvės apribojimą 1 metams 10 mėnesių, įpareigojant visą bausmės laiką būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. ir atlyginti nukentėjusiajam turtinę žalą. Iš kaltinamojo D.K. taip pat konfiskuojama sukčiaujant laimėto dydžio pinigų suma – 9 tūkst. 900 Lt.

Nukentėjusiojo naudai solidariai iš E.L. ir D.K. priteista 202 Lt turtinei žalai atlyginti ir 2 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius