-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pardavinėdamas automobilius šilutiškis nuslėpė šimtus tūkstančių litų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apskrities skyrius kartu su Klaipėdos apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Šilutės verslininkas A.E. įtariamas sukčiavęs ir, apgaulingai tvarkydamas naudotais automobiliai prekiaujančios bendrovės apskaitą, pardavęs 64 transporto priemones, pasisavino daugiau nei 600 tūkstančių litų.
Pinigai
Iš prekybos automobiliais uždirbęs 600 tūkst. litų šilutiškis valstybei nesumokėjo daugiau nei 25 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu užfiksuota, kad Šilutėje registruotos bendrovės direktorius A.E., parduodamas iš Vakarų Europos atgabentus automobilius, su pirkėjais sudarydavo tarpusavio sutartis, kuriose buvo suteikiama galimybė 3 mėnesius bandyti transporto priemonę.

FNTT Klaipėdos apskrities skyriaus tyrėjai išaiškino, kad bendrovės „Dinavas“ vadovas su automobilių pirkėjais buvo sudaręs 40 tokių sutarčių. Tačiau šios sutartys valstybės įmonės „Regitra“ nebuvo pripažįstamos pirkimo–pardavimo dokumentais ir naujiesiems automobilių savininkams kildavo problemų juos įregistruoti. Išaiškinta, kad pirkėjai, sudarydami 3 mėnesių bandymo sutartį, sumokėdavo įtariamajam A.E. visą kainą už perkamą automobilį, o gautų pinigų bendrovės vadovas neįformindavo apskaitos dokumentais ir neįnešdavo į kasą.

Nustatyta, kad tokiu būdu pardavęs 40 automobilių, bendrovės vadovas apgaule įgijo beveik 400 tūkstančių litų. Dar per 200 tūkstančių litų A.E. nuslėpė pardavęs 23 transporto priemones. Šiuo atveju su automobilių pirkėjais pirkimo-pardavimo sutartys buvo sudarytos, tačiau gauti pinigai neįtraukti į bendrovės buhalterinę apskaitą.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad 2007 m. sausio–2008 m. gruodžio mėn. Laikotarpiu automobiliais prekiaujanti UAB „Dinavas“ į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 25 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šilutės rajono apylinkės teismui. Bendrovės vadovui A. E. už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius