Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduodantiems prekes internetu – dar vienas policijos virtualaus patrulio pamokymas

Pastebime, kad sukčiai šį kartą nusitaikę į Lietuvoje veikiančią „Omniva“ siuntų tarnybą ir naudojasi jos vardu, savajame „Facebook“ profilyje ketvirtadienį skelbia Policijos virtualus patrulis.
Sukčiavimo iliustracija
Sukčiavimo iliustracija / Nuotrauka iš PVP „Facebook“ profilio

„Jeigu su Jumis susisiekė prekės pirkėjas, ir teigia, kad „viską sutvarkys“, o Jums tereikės patvirtinti sandorį per atsiųstą neaiškią nuorodą, kurioje figūruoja Lietuvoje veikiančios OMNIVA siuntų įmonės pavadinimas, ties čia turėtumėte sustoti ir kuo skubiau blokuoti tokį pirkėją“, – patariama gyventojams.

Sukčių atsiųstoje nuorodoje prašoma suvesti Jūsų banko mokėjimo kortelės duomenis (kortelės numerį, kortelės savininko vardą ir pavardę, CCV kodą) BEI NURODYTI PINIGŲ LIKUTĮ JOJE.

„Taip nebūna“, – griežtai įspėja virtualusis pareigūnas, pateikiantis ir tokių žinučių pavyzdžių.

Primenama, kad jokios oficialios organizacijos niekada neprašo Jūsų atskleisti savo banko kortelės duomenų, todėl primygtinai rekomenduojama neatidarinėti įtartinų nuorodų ir nevesti banko kortelės duomenų.

Jeigu kyla bent mažiausias įtarimas – pirma apsilankykite bet kuriame oficialiame siuntų tarnybos tinklapyje, kur rasite informacijos apie tokius bei panašius kenkėjiškus laiškus, ir kaip juos atskirti.

Nukentėjus nuo sukčiautojų – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius