-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kova su narkotikais kurortuose: pareigūnams įkliuvo ir užsieniečiai

Kaip ir kiekvienais metais vasaros sezono metu, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) struktūriniai padaliniai atlieka kompleksinius tyrimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse užkardydami, atskleisdami bei tirdami neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą.
Pas poilsiautojus aptikti narkotikai.
Pas poilsiautojus aptikti narkotikai. / Klaipėdos VPK nuotr.

Birželio mėnesį Palangos miesto ir Neringos policijos komisariatų tyrėjai pareiškė įtarimus dėl neteisėto disponavimo narkotine medžiaga – kanapėmis 1998 metais gimusiems kauniečiui ir neringiškiui. Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pažadėjimas neišvykti.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba atliko tikslinę operaciją Palangoje, per kurią sulaikyta 1989 metais gimusi kanapių pardavėja.

Moteris įtariama neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Toks pat įtarimas jai buvo pareikštas ir 2018 m. Tąkart teisėsaugininkai pas sulaikytąją aptiko daugiau nei 100 g kvaišalų. Apkaltinamasis nuosprendis, kuriuo nuteistajai dėl pernai įvykdyto sunkaus nusikaltimo paskirti 1 m. 4 mėn. laisvės atėmimo, paskelbtas tik šiais metais, o birželį palangiškė buvo sulaikyta už naujo tapataus nusikaltimo padarymą.

Įtarimai dėl kvaišalų įgijimo ir laikymo taip pat pareikšti narkotikus įsigijusiam asmeniui.

VIDEO: Klaipėdoje pareigūnai ir šią vasarą aktyviai stabdo narkotikų plitimą kurortuose

Liepos mėnesį teisėsaugininkai pradėjo 10 ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo kvaišalais. Tyrėjai apklausė 11 įtariamųjų. Į Palangos policijos komisariatą pristatyti kurorte vykusio festivalio ir naktinio klubo lankytojai linksminosi, vartodami narkotines ir psichotropines medžiagas. Tarp įtariamųjų – Nigerijos ir Norvegijos piliečiai.

Neringos policijos komisariato tyrėjai 2 kartus per parą sulaikė sostinėje studijuojantį ir dirbantį Turkijos pilietį. Pirmą kartą kvaišalai aptikti jo draugės vilnietės daiktuose, antrąkart narkotikai ir psichotropinės tabletės rastos sulaikymo vietos apžiūros metu įtariamojo automobilyje bei pas kartu buvusį jo tėvynainį.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai ir toliau aktyviai tęs neteisėtos narkotikų apyvartos užkardymo ir tyrimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse, ypač pajūryje vykstančių masinių renginių metu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius