Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai Alytuje aptiko kontrabandinių rūkalų prikimštą vilkiką (nuotraukos)

Trečiadienį Muitinės ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai bendros operacijos metu Alytuje, vienos įmonės teritorijoje, aptiko stambią rūkalų kontrabandą. Preliminariais duomenimis krovininiame vilkike rasta apie 2 mln. Lt vertės kontrabandinių cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / MKT nuotr.

kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, tai jau ne pirma bendra sėkminga abiejų institucijų operacija: ankstesnių reidų Alytuje, Kaune, Trakuose ar Marijampolėje metu, tikrinant įvairias įmones, be mokestinių pažeidimų, pareigūnai yra aptikę ir nelegalaus kuro ar kontrabandinių cigarečių sandėlių.

Tęsdami tarpinstitucinį bendradarbiavimą Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir VMI pareigūnai šią savaitę Alytuje tikrino įvairias vežėjų įmones, ieškodami nelegalaus kuro.

Trečiadienį, apie 11 val. ryto pareigūnai užsuko į Alytaus Pramonės gatvėje įsikūrusią įmonę, užsiimančią krovinių gabenimu ir padėvėtų automobilių detalių pardavimu. Nors pareigūnai netrukus aptiko dyzelino išpilstymo įrangą bei keletą tuščių talpų su dyzelino likučiais, tačiau nelegalaus kuro aptikta nebuvo.

Toliau tikrindami šios įmonės teritoriją pareigūnai atkreipė dėmesį į vieną iš krovininių vilkikų, kurio tentinėje puspriekabėje Kogel saugotas polistirolio plokščių krovinys. Paaiškėjo, kad įmonės darbuotojai neturi jokių šio krovinio dokumentų, o patikrinę detaliau, pareigūnai aptiko, jog pačios plokštės tėra krovinio imitacija – jose buvo įrengtos slėptuvės, prikimštos kontrabandinių cigarečių.

Muitinės pareigūnai tokias kontrabandos slaptavietes, kai tariamų prekių krovinyje paliekama tuščia ertmė, prikrauta nelegalių rūkalų, vadina „karstais“. Tai vienas populiaresnių kontrabandos slėpimo būdų.

Nelegalių rūkalų kiekis dar tikslinamas – pareigūnai ir šiandien ardys slaptavietes bei skaičiuos cigaretes. Išankstiniais duomenimis vilkike gali būti apie 600 dėžių (300 tūkst. pakelių) rusiškų cigarečių „Jin Ling“. Jų vertė – maždaug 2 mln. Lt.

MKT Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Lietuvos muitinės ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai šiemet surengė apie šimtą bendrų operacijų. Jų metu buvo aptikti keli nelegalaus kuro, spirito ir kontrabandinių cigarečių sandėliai, sulaikytos beveik 69 tonos dyzelino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius