Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai įkliuvo padirbtus pinigus realizavęs asmenys

Kauno apskrities policijos pareigūnai vakar sulaikė du asmenis, įtariamus netikrų pinigų laikymu ir realizavimu.
Saulius Repečka
Saulius Repečka / Kauno aps. VPK Valdymo organizavimo sk. nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai teigiama, kad Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus pareigūnai tikslinių priemonių metu, siekdami rasti vogtus automobilius, Taikos prospekte sustabdė patikrinti mėlynos spalvos automobilį „Peugeot 607“. Jame buvę asmenys savo elgesiu sukėlė pareigūnų įtarimą. Patikrinimo metu nustatyta, kad keturis kartus teistas 29-erių metų M.J. dėl plėšimo ieškomas Kauno rajono policijos pareigūnų, todėl jiems ir perduotas.

Asmens apžiūros metu pas Kaune gyvenantį Saulių Repečką (31 m.) piniginėje buvo rasta, kaip įtariama, netikrų pinigų: dvi 50 eurų kupiūros ir šešios 100 JAV dolerių kupiūros. Sulaikytasis paaiškino, kad jas įsigijo iš nepažįstamų asmenų, siekdamas pasipelnyti. Taip pat rasti du polietileniniai maišeliai su baltos spalvos maišeliais, kaip įtariama, narkotine medžiaga – amfetaminu. Pasak sulaikytojo, kvaišalus jis įsigijęs sau.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo, dėl to pareiškė įtarimus S.Repečkai. Jis sulaikytas 48 valandoms.

Pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, nukentėjusius nuo šio asmens ir paskambinti į Kauno policiją tel. 8-37 303 305 arba 02 (visą parą).

Vakar popiet Santakos policijos komisariato pareigūnai sulaikė kaunietį L.T. (46 m.), kuris AB „Swedbank“ banko skyriuje (Žemaičių pl. 25) bandė išsikeisti aštuonias padirbtas 50 eurų kupiūras į litus. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje atliekamas ikitesiminis tyrimas dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo, piliečiui L.T. pareikšti įtarimai.

Pasak ENTS 2-ojo poskyrio viršininko Arūno Čepkausko, pas abu piliečius rasti eurai suklastoti panašiu būdu, yra nekokybiški, klastojimo požymiai matosi akivaizdžiai. Pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu padaugėjo iš apyvartos išimamų suklastotų 50 eurų nominalo kupiūrų atvejų ir įspėja gyventojus atidžiau tikrinti gautą užsienio valiutą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius