Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai išaiškino dvi netikrų litų gamybos vietas bei netikrus litus platinusių asmenų tinklą

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, glaudžiai bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnais, per pastarąjį mėnesį demaskavo dvi netikrų litų gamybos vietas bei netikrus litus platinančių asmenų tinklą.
Pinigai
Pinigai / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Š. m. spalio 13 d. po nuoseklių Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų veiksmų buvo demaskuotas vienas iš netikrų litų gamybos taškų, sulaikyta 7 asmenų grupė, veikusi visos Lietuvos mastu.

Taip pat, rugsėjo viduryje, pareigūnai sulaikė kitą 7 asmenų grupę, kuri klastojo litus Vilniaus regione. Įtariama, kad nemažai šios grupuotės pagamintų netikrų litų galėjo patekti į užsienio valstybes.

Litų klastotės buvo realizuojamos parduotuvėse, turgavietėse, degalinėse ir pan. Platinamos klastotės – gana aukštos kokybės, su imituotais apsaugos požymiais. Buvo klastojamos 10, 20, 50, 100 ir 200 litų nominalo kupiūros. Sulaikytieji kaskart tobulino netikrų litų kokybę. Populiariausios tarp platinamų buvo 100 ir 200 litų nominalo kupiūros.

Policijos pareigūnai atliko dešimtis kratų, sulaikė 14 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl didelio kiekio netikrų litų gaminimo bei platinimo ir paskirtos skirtingos kardomosios priemonės. Vienas įtariamųjų yra Vilniaus dailės akademijos absolventas.

Gerai parengtų policijos operacijų metu pareigūnai aptiko tūkstančius suklastotų litų, įvairių ruošinių jiems gaminti, cheminių medžiagų, dažų, kompiuterinę, programinę bei kitą įrangą, skirtą netikrų litų klastojimui. Darant kratas rasta ir paimta vogtų daiktų. Įtariamieji planavo pagaminti ir išgabenti į kaimynines šalis, kuriose turi paklausą kitų šalių valiuta, didelį kiekį netikrų litų.

Dėl šių faktų Lietuvos kriminalinės policijos biure pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal požymius nusikaltimų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str. 2 d. („Netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimas, laikymas arba realizavimas“) bei kituose straipsniuose. Tyrimus kontroliuoja ir koordinuoja Generalinė ir Vilniaus apygardos prokuratūros. Už tokio pobūdžio sunkaus nusikaltimo padarymą numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius