-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pareigūnai Joniškio gyventojus apsaugojo nuo neaiškios kilmės gėralo „Kabančik“

Litrinius skaidraus skysčio butelius su egzotiniu pavadinimu „Kabančik“, iš kurių sklido alkoholio kvapas, Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai rado pas du Joniškio gyventojus ir juos perdavė ištirti specialistams, kurie ir įvertins šį alkoholio skiedinį bei nustatys tikslią jo sudėtį bei stiprumą.
Pilstukas
Pilstukas

Į Joniškį Šiaulių kriminalistai išsirengė birželio 16-ąją, gavę informacijos, kad vienas Joniškio gyventojas disponuoja alkoholinių gėrimų skiediniais.

Informacija pasitvirtino – pas 52 metų automobilių remonto verslą turintį joniškietį jie rado 96 litrinius butelius degtinę primenančio gėralo, dar neregėtu pavadinimu „Kabančik“.

Įtariama, kad juose – stiprūs alkoholio skiediniai, tiksliau, alkoholio falsifikatai. Pas toje pat gatvėje gyvenantį 73 metų joniškietį pareigūnai rado irgi tokio pat gėralo – 84 litrus.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad „Kabančiku“ jį aprūpino verslininkas kaimynas, kuris buvo įsigijęs net 15 dėžių šio neaiškios kilmės alkoholio skiedinio ir dalį jo pardavė netoliese gyvenančiam pensininkui.

Dėl neteisėto nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio skiedinių laikymo abiem vyrams pareikšti įtarimai. Už šią neteisėtą veiką yra numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Beje, 52 metų joniškiečiui – tai ne pirma baudžiamoji byla, susijusi su nelegaliais alkoholiniais gėrimais. Už jų pardavimą 2015 metais jis buvo teistas Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius