-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pareigūnai per pusmetį konfiskavo 71 tūkst. litrų nelegalaus alkoholio

Per 2014 m. I pusmetį policijos pareigūnai iš nelegalios apyvartos išėmė 71 tūkst. litrų alkoholio produktų, t. y. 37,3 proc. daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį. Daugiausia naminės degtinės ir brogos išimta Klaipėdos ir Šiaulių apskrityje. Tuo tarpu Panevėžyje iš nelegalios apyvartos išimtas didžiausias šalyje kiekis alkoholinių gėrimų be banderolių – virš 500 litrų. Didelį falsifikuotų alkoholinių gėrimų kiekį iš nelegalios apyvartos išėmė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Centro policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai.
Degtinė
Pareigūnai per pusmetį konfiskavo 71 tūkst. litrų nelegalaus alkoholio / 123rf.com nuotr.

Didžiausias nelegalių tabako gaminių kiekis išimtas Vilniaus apskrityje. Vilniaus ir Alytaus apskrityse didžioji dalis tabako gaminių iš nelegalios apyvartos išimti atlikus kriminalinės žvalgybos veiksmus. Marijampolėje išimti taip pat gana nemaži nelegalaus tabako kiekiai, didžiąją dalį nelegalių cigarečių šioje apskrityje išima viešosios policijos pareigūnai. Per 2014 m. policijos iš nelegalios apyvartos išimtų tabako gaminių kiekis išaugo 16,5 proc. Iš apyvartos išimta 742,8 tūkst. pakelių tabako gaminių. 

Kontrabandiniai tabako gaminiai dažniausiai realizuojami šalies turgavietėse, stotyse ir jų prieigose, nelegaliose prekyvietėse prie didžiųjų prekybos centrų.

Policija akcizais apmokestinamas ir kitas prekes iš nelegalios apyvartos išima šalies viduje, kai šios prekės nelegaliu būdu jau būna patekusios į apyvartą. Policijos įstaigos didelį dėmesį skiria akcizais apmokestinamų prekių srities kontrolės griežtinimui: vykdant kriminalinės žvalgybos veiksmus ir patikrinimus iš nelegalios apyvartos išimami dideli kiekiai tabako gaminių. Š. m. pirmąjį pusmetį daugiau nei pusė viso iš nelegalios apyvartos išimto tabako kiekio buvo išimta atlikus kriminalinės žvalgybos veiksmus. Dėl šių priežasčių didėja pradėtų ikiteisminių tyrimų skaičius, jų policija pradėjo 20 proc. daugiau.

Kontrabandiniai tabako gaminiai dažniausiai realizuojami šalies turgavietėse, stotyse ir jų prieigose, nelegaliose prekyvietėse prie didžiųjų prekybos centrų. Per 2014 m. I pusmetį policijos pareigūnai atliko 941 patikrinimą turgavietėse ir prekyvietėse, kurių metu patikrino 2230 fizinių ir juridinių asmenų. Patikrinimų metu policijos pareigūnai išaiškino ir surašė 226 administracinės teisės pažeidimų protokolus dėl prekybos taisyklių turgavietėse pažeidimus ir 339  protokolus už prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimus. 

Per 2014 m. policija iš nelegalios apyvartos paėmė 173,8 tonų naftos produktų arba 77,2 proc. daugiau nei per 2013 m. Tokiam dideliam išimtų naftos produktų kiekiui įtakos turėjo du dideli išėmimai, kuriuos įvykdė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Per du atvejus, atlikus kriminalinės žvalgybos veiksmus, minėtos policijos įstaigos pareigūnai iš nelegalios apyvartos išėmė 66,6 tonų naftos produktų. Žymesnių rezultatų kovojant su nelegalia prekyba degalais bei išaiškinant naftos produktų prekybos ir laikymo pažeidimus pasiekė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariatas iš apyvartos išėmęs 57,5 tūkst. litrų. Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai taip pat sulaikė didelį kiekį dyzelinių degalų – 34,6 t. Šis kiekis buvo aptiktas pas vieną Kauno rajono gyventoją. Kriminalinės žvalgybos pareigūnai taip pat aktyviai dirba siekdami užkirsti kelią nelegaliai degalų apyvartai: 62,7 proc. iš nelegalios apyvartos išimtų naftos produktų, buvo išimti atlikus kriminalinės žvalgybos veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius