Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 10 /17:14

Pareigūnai po 15min.lt paviešinto URM generalinio inspektoriaus Virgilijaus Petkevičiaus akibrokšto: ponams leidžiama viskas!

Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga nutarė kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją (URM), prašydama pradėti tarnybinį patikrinimą URM generaliniam inspektoriui Virgilijui Petkevičiui. Be to, patys pareigūnai dabar aiškinasi, kodėl jiems nepalankus teisėjo sprendimas net nebuvo apskųstas aukštesniam teismui.
Nei policininkams, nei teisėjui nekilo abejonių, kokį gestą parodė vairuotojas, tačiau V.Petkevičius tikino tik pamojavęs.
Dėl šio URM generalinio inspektoriaus V.Petkevičiaus gesto pareigūnai Užsienio reikalų ministerijoje prašo atlikti tarnybinį patikrinimą. / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Esame policijos pareigūnus ir jų interesus ginanti organizacija. Manome, kad URM generalinio inspektoriaus spaudoje plačiai aprašytas elgesys yra tiesioginė nepagarba savo pareigas atliekantiems policininkams. Pareigas, kurios, noriu priminti, yra atsakingos ir pavojingos. Kasdien gyvybe ir sveikata dėl kitų žmonių saugumo rizikuojantys pareigūnai nenusipelnė tokio ministerijos klerko požiūrio ir elgesio. Todėl mes ir prašome URM atlikti tarnybinį patikrinimą”, – Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovų antradienio pavakarę išplatintame pranešime cituojamas Vytautas Lamauskas, Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas.

Pareigūnai: valdininkai ir politikai toliau rodo nepagarbą policininkams

Neseniai 15min.lt paviešino filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas V.Petkevičiaus vairuojamas automobilis „Smart“, trukdantis patruliams persekioti pažeidėją. Generaliniam ministerijos inspektoriui pareigūnams parodžius vidurinįjį pirštą, policininkai automobilį sustabdė ir pažeidėjui surašė protokolą dėl chuliganiško poelgio. Tačiau teisme kaltės jis nepripažino, o teisėjas nusprendė, jog valdininko gestas nepažeidė viešosios tvarkos ir žmonių rimties.

„Bylos nutraukimas tik įrodo, jog aukštus postus užimantiesiems leidžiama viskas. Panašu, jog valdininkams ir politikams įstatymai negalioja – jie toliau tyčiojasi iš policijos, nusižengia valstybės tarnautojų etikos principams ir yra nebaudžiami“, – piktinasi Vytautas Lamauskas.

Pareigūnų teigimu, toks elgesys puikiai iliustruoja, kokios teisėsaugos problemos egzistuoja mūsų šalyje. 

„Mes privalome ginti policijos ir jos žmonių garbę. Ir nesvarbu, ar nuo policininkų darbą keikiančių Seimo narių, ar nuo valdininkų, ar nuo eilinių piliečių. Tai yra viešosios tvarkos pažeidimai, už kuriuos privalu atsakyti“, – teigia V.Lamauskas.

Be to, kitų Vilniaus policijos atstovų antradienį 15min.lt atsiųstame komentare nurodoma, kad patys pareigūnai dabar aiškinasi, kodėl jiems nepalankus teisėjo sprendimas net nebuvo apskųstas.

VIDEO: Automobilio SMART vairuotojas, pro langą parodęs patruliams gestą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius