Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 21 /14:19

Pareigūnai: Šiaulių gimnazistė buvo supjaustyta į gabalus

17-metė šiaulietė, kaip įtariama, dviejų merginų buvo supjaustyta į gabalus. Jos kūno dalys sudėtos į maišelius ir paslėptos Šiaulių pramoninio rajono dykvietėje.
Žvakutė
Žvakutė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis BNS ketvirtadienį sakė, kad didelės teisėsaugos pareigūnų pajėgos ieško kitų kūno dalių, pasitelkti kinologai su šunimis. Pareigūnai darbuojasi dar nuo sekmadienio, nes reikia apieškoti didžiulį plotą. Į Šiaulius yra atvykę Policijos departamento pareigūnai, tyrimą kuruoja trys vietos prokurorai.

Įtarus nepilnametės nužudymu, sulaikytos dvi 18-metės šiaulietės, jas teismas leido suimti trims mėnesiams. Merginoms pateikti įtarimai dėl tyčinio nužudymo.

Byloje yra ir dar vienas įtariamasis – jaunas vaikinas, kuris galėjo žinoti apie įvykdytą žmogžudystę, tačiau policijai apie ją nieko nepranešė. Vaikinas nėra sulaikytas.

Teisėsaugos pareigūnai teigia kol kas negalintys nurodyti šio šiurpaus nusikaltimo motyvų. Neatmetama galimybė, kad įtariamosioms bus skirta psichiatrinė ekspertizė. Tiriamos visos įmanomos žmogžudystės versijos.

Pareigūnai jau rado galimą nusikaltimo įrankį – peilį, jis perduotas tirti ekspertams.

Gandų apie galimą ritualinę žmogžudystę pareigūnai nekomentuoja.

Nepilnametė dingo praėjusią savaitę, buvo paskelbta jos paieška.

Papildyta: Pranešimą apie šį nusikaltimą ketvirtadienį išplatino ir Šiaulių apskrities VPK.

Kai liepos 14-osios vakare Šiauliuose, pietiniame miesto mikrorajone, gyvenanti moteris nesulaukė namo grįžtančios anūkės, jai pasidarė labai neramu. Kai mergaitė negrįžo visą naktį, moterį apėmė panika ir ji liepos 15-osios rytą atskubėjo į policijos komisariatą ir pranešė apie septyniolikmetės anūkės dingimą, nes įpročio šiaip sau negrįžti į namus mergaitė neturėjo, rašoma policijos pranešime.

Artimiesiems laikas slinko vėžlio greičiu, policijos pareigūnams jis lėkė žaibiškai. Dvi mergaitės paieškos dienos nieko gero nežadėjo. Nors buvo savaitgalis, pareigūnai dirbo intensyviai, naudodami pačią moderniausia kriminalistinę techniką. Trečią paieškos dieną, sekmadienį, kriminalistų rankose atsidūrė dvi vienos Šiaulių gimnazijos aštuoniolikmetės ir septyniolikmetis.

Nors sulaikytieji bandė klaidinti pareigūnus, kad jie apie ieškomosios buvimo vietą nieko nežino, kad buvo  ją sutikę, bet po to su ja išsiskyrė, tačiau apgauti patyrusių kriminalistų nepavyko, paaiškėjo kraupi realybė – ieškomos mergaitės nebėra tarp gyvųjų, ji nužudyta. Taigi mergaitės paieškos byla virto kraupaus nužudymo byla. Dėl šio nusikaltimo sulaikytosioms merginoms buvo pareikšti įtarimai ir jos trims mėnesiams suimtos, vaikinui pareikšti įtarimai dėl sunkaus nusikaltimo slėpimo, jis iš areštinės paleistas.

Nužudymo tyrimui buvo mobilizuoti Šiaulių apygardos prokuratūros, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Šiaulių miesto ir rajono komisariatų pareigūnai. Jiems talkino operatyviai labai svarbius nusikaltimo atskleidimui įtakos turinčius tyrimus atliekantys Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistai.

Žinia apie gimnazistės nužudymą pareigūnams buvo ne pati baisiausia. Kraupiausias buvo faktas, kad nėra nužudytosios kūno, o be jo pareigūnams sunku konstatuoti, kad mergina nužudyta. Nusikaltimo vietą kriminalistams pavyko nustatyti. Šis žvėriškas nusikaltimas buvo padarytas viename Šiaulių pietinio mikrorajono daugiabučio namo bute.

Įtariamosios prisipažino, kad  savo bendramokslės kūną supjaustė gabalais, sudėliojo į maišus ir dviračiu veždamos juos išmėtė įvairiose vietose. Iš pradžių joms pasisekė pareigūnus suklaidinti. Pirmadienį, antradienį ir trečiadienį jie šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko. Pareigūnams talkino visos Lietuvos kinologai su savo augintiniais. Tik trečiadienio vakare, liepos 20-ąją, nelabai toli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje, tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, buvo rasta dalis mergaitės palaikų. Kitų dalių paiešką kriminalistai tebetęsia.

Nužudymą tiriantys prokurorai ir policijos tyrėjai kol kas negali atsakyti į patį svarbiausią klausimą, kurį užduoda kiekvienas, išgirdęs žinią apie tokį baisų nusikaltimą – koks gi galėjo būti šio kraupaus nusikaltimo motyvas? Kaip teigė Šiaulių apygardos prokurorų, tiriančių šį nužudymą, grupės vadovas Dainius Pažarauskas, kol kas neatmestas nė vienas nužudymo motyvas. Duomenų, patvirtinančių Šiauliuose sklandantį gandą, kad mergaitės nužudymas gali būti susijęs su kokios nors grupės ritualinėmis apeigomis, kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius