-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pareigūnai Šiaulių miesto apylinkės teisme tramdė įtariamąjį

Vietiniu „unabomberiu“ Šiaulių miesto policijos pareigūnų pareigūnų vadinamas 24 metų A. K. į savo biografiją įsirašė dar vieną ikiteisminį tyrimą – dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams, kurį gruodžio 2-ąją įvykdė Šiaulių apylinkės teisme.
Antrankiai
Antrankiai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nors vaikinui dar tik 24-eri, jis teistas jau devynis kartus. Pirmąkart A.K., penkioliokmetis, buvo teisiamas už vagystę. Vėliau jo nusikaltimai agresyvėjo, buvo smurtinio pobūdžio: plėšimai, sveikatos sutikdymas, viešosios tvarkos pažeidimai. Na, o praėjusių metų kovą jo elgesys sutrikdė Dainų mikrorajono gyventojus ir sukėlė nerimą policijos pareigūnams, teigiama išplatintame pranešime.

Kovo 18-osios vakare policijos budėtojus pasiekė pranešimas, kad Lyros g. 7-ojo namo kieme, smėlio dėžėje, įvyko net du sprogimai. Kitos dienos vidurdienį buvo gauta dar viena išgąsties kupina žinia apie vienas po kito nugriaudėjusius sprogimus „Romuvos“ pagrindinės mokyklos stadione. Trenksmas buvo toks stiprus, kad pradėjo veikti aplinkui stovėjusių automobilių signalizacijos. Teritorija skendo dūmuose, o sniegas sprogimo vietoje nusidažė rožine spalva. Išsigandę mokiniai blaškėsi mokykloje, nesuprasdami, kas vyksta jų stadione. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po poros savaičių policijos pareigūnai gavo operatyvinės informacijos, kas galėjo padaryti šį nusikaltimą. Balandžio 7 d. buvo sulaikytas ir į areštinę uždarytas A.K. Jo bute ir pagalbinėse patalpose rasta prietaisų bei medžiagų, iš kurių galima pasigaminti sprogstamąjį įtaisą. Tai - ne karo pramonėje naudojamos sprogstamosios medžiagos, o chemikalai, iš kurių mišinio jaunimas mėgsta pasigaminti savadarbius sprogstamuosius įtaisus ir naudoti juos vietoje petardų bei fejerverkų. Manoma, kad, būtent, tokiu tikslu sulaikytasis juos ir pasigamino, nes pinigų tokiems daiktams pirkti parduotuvėje, anot jo, neturėjęs. Pasigaminęs sprogstamuosius įtaisus, juos nutarė išbandyti namo kieme esančioje smėlio dėžėje ir mokyklos stadione, net nesusimąstęs apie tai, kad tokie bandymai gali baigtis žmonių traumomis. Šių metų spalio pradžioje už savadarbių pirotechninių gaminių sprogdinimą, trikdant visuomenės rimtį ir tvarką, A.K. išklausė teismo nuosprendį - vieneri metai ir 4 mėnesiai nelaisvės.

Laukdamas nuosprendžio, vaikinas sugebėjo dar nusikalsti. Neseniai jam pareikšti įtarimai dėl šių metų rugsėjo 28 d. padaryto plėšimo. Įtariama, kad Korsako g. gyvenamojo namo kieme A. K. su dviem draugužiais sumušė ir apiplėšė vieną vaikiną, kuris neteko pinigų bei sidabrinės grandinėlės ir dėl veido bei pilvo sumušimo, galvos smegenų sukrėtimo atsidūrė ligoninėje. Po šio įvykio A. K. ėmė slapstytis, tačiau po keleto dienų buvo surastas ir uždarytas į areštinę.

Gruodžio 2 d. jis buvo atvežtas į Šiaulų miesto apylinkės teismą, kuriame vyko nuo jo nukentėjusio asmens apklausa. Jos metu A.K. reiškė pretenzijas ir nepasitenkinimą, tad teisėjas pareigūnų paprašė jį išvesdinti. Išvesdinamas vaikinas metėsi link nukentėjusiojo, kėsindamasis ištrūkti iš pareigūnų rankų. Kadangi A.K. priešinosi pareigūnams, teko su juo susigrumti. Grumtynių metu sužalojimų Konvojaus būrio postiniams padaryta nebuvo, tik vienam jų suplėšyta uniformos striukė. Vaikinas nuvežtas į Tardymo izoliatorių, dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius