Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pareigūnai sulaikė du užsieniečius, ketinusius apvogti sostinės bankomatą

Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnai sulaikė du vyrus, Rusijos Federacijos ir Moldovos piliečius, ketinusius apvogti bankomatą, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Pareigūnai sulaikė du užsieniečius, ketinusius apvogti sostinės bankomatą
Pareigūnai sulaikė du užsieniečius, ketinusius apvogti sostinės bankomatą / Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Rugpjūčio 19-osios naktį apie 2 val. 25 val. sostinės policija gavo pranešimą, kad Sėlių g., prie bankomato, stovi du kaukėti vyrai su grąžtu ir kitais įrankiais rankose. Buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos. Atvykę Patrulių rinktinės pareigūnai netoli apgadinto bankomato sulaikė Rusijos ir Moldovos piliečius (gimusius 1984 m.).

Įtariamieji, vengdami sulaikymo, bėgo nuo policijos pareigūnų, o Rusijos pilietis dar ir pasipriešino policijos pareigūnams grasindamas peiliu, tačiau, pareigūnams panaudojus ašarines dujas ir kitas specialiąsias priemones, buvo nuginkluotas ir surakintas antrankiais.

Pareigūnai sulaikymo metu nenukentėjo.

VIDEO: Pareigūnai sulaikė du užsieniečius, ketinusius apvogti sostinės bankomatą

Pas sulaikytuosius rastos kaukės, pirštinės, radijo stotys, grąžtas su specialiu antgaliu, kiti įrankiai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo padaryti sunkų nusikaltimą, t. y. pagrobti didelės vertės svetimą turtą, taip pat dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Abu įtariamieji uždaryti į areštinę.

Teismas įtariamiesiems skyrė griežčiausią priemonę

Rugpjūčio 20 d. teismas jiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę ‒ suėmimą.

Tyrimą atliekantys Vilniaus Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau nustatė, kad rugpjūčio pradžioje tokiu pat būdu buvo įsibrauta į du bankomatus Rygoje, be to, 2016 m. tokiu pat būdu buvo įsibrauta į bankomatą Vilniaus r., Rudaminoje. Tuomet nusikaltėlis, pastebėtas praeivių, pabėgo nespėjęs pagrobti pinigų.

Šis įsibrovimo į bankomatus būdas paplitęs Vakarų Europos šalyse. Aiškindamiesi sulaikytų Lietuvoje įtariamųjų galimą prisidėjimą prie panašaus pobūdžio nusikaltimų padarymo, tyrėjai glaudžiai bendrauja ir bendradarbiauja su kitų šalių teisėsaugos institucijų pareigūnais.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai mano, kad šie asmenys galėjo padaryti ir daugiau nusikaltimų, todėl piliečių, turinčių duomenų apie jų nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6133 arba (8 ) 700 65373.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, o už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ‒ viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius