-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai sulaikė kontrabandininką, kuris teisinosi, kad rūkalus veža žmonai

Spalio 26-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai Šiaulių pakraštyje esančiojeVyturių gatvėje patikrinti sustabdė automobilį „Volvo V70“.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Šiaulių VPK nuotr.

Pareigūnų dėmesį atkreipė celofaniniais maišais užgriozdintas salonas. Patyrinėjus juos, paaiškėjo, kad ten – kontrabandinės cigaretės. Automobilis buvo palydėtas į komisariato kiemą detalesnei apžiūrai.

Pakėlę bagažinės dangtį, pareigūnai pamatė, kad ten aklinai prikimšta rūkalų dėžėmis. Iš viso automobilyje rasta 4000 cigarečių pakelių, pažymėtų baltarusiškomis  banderolėmis. „Fest“ ir „Fest 7“ cigarečių krovinio rinkos vertė siekia 29 tūkst. litų.

Rūkalus gabenęs penkiasdešimtmetis vilnietis A.O.M. pareigūnams pareiškė, kad juos įsigijęs Gariūnuose savo reikmėms, mokėdamas po 3 Lt 10 ct. Pareigūbans vyras paaiškino, kad  važiuojąs pas Šiauliuose gyvenančią žmoną.

Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, kai prekių vertė viršija penkiasdešimt minimalių gyvenimo lygių, numatoma bauda nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu.

Šiemet Šiaulių apskrityje iš apyvartos paimta 48,5 tūkstančio kontrabandinių cigarečių pakelių, kurių bendra rinkos vertė – 350 000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius