Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pareigūnams pasipriešinęs triukšmadarys nubaustas pagreitinto proceso tvarka

Už pasipriešinimą pareigūnams ir jų įžeidimą 43 metų kupiškėnui A.V.K. teks sumokėti dviejų tūkstančių 340 litų baudą – tokią bausmę, pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs Kupiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklai baudžiamąją bylą, paskyrė rajono apylinkės teismas.
Teismo salė
Teismo salė

„Agresyviai nusiteikusiam ir viešąją tvarką pažeidusiam kaltinamajam už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir įžeidimus teko atsakyti baudžiamąja tvarka, nors jis vėliau pareigūnų atsiprašė ir gailėjosi būdamas neblaivus pasielgęs neapgalvotai,“- teigė valstybinį kaltinimą palaikiusi Kupiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Kliaugienė.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, gruodžio 1 d. Kupiškio miesto Muziejaus gatvėje du konfliktiškai nusiteikę ir užkabinėję praeivius neblaivūs vyriškiai buvo sulaikyti ir atgabenti į rajono policijos komisariatą. Vienas jų – A.V.K., vedamas į sulaikymo kamerą, įžeidinėjo pareigūnus ir jiems pasipriešino – sudavė viešosios policijos patrulių būrio patruliui vieną smūgį į krūtinę, kitą – į veidą, sugriebė už striukės, bandė jį pargriauti.

Pasak prokurorės Virginijos Kliaugienės, kaltinamojo veika – pasipriešinimas pareigūnui kvalifikuota teisingai, nes jis panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui. Šis nusikaltimas laikomas baigtu nuo to momento, kai priešindamasis valstybės tarnautojui kaltininkas pradeda vartoti smurtą. Taip pat buvo padaryta tiesioginė tyčia – viešai išsakytais necenzūriniais žodžiais įžeistas pareigas atlikusio valstybės tarnautojo orumas.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už įžeidimą – bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su apylinkių kolegomis šiemet perdavė nagrinėti teismui 2094 baudžiamąsias bylas. Prokurorai, siekdami sutrumpinti ikiteisminio tyrimo trukmę, teismui supaprastinto proceso tvarka perdavė 589, pagreitinto proceso tvarka – 232 baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius