Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 02 26 /19:43

Pareigūnams užkeiktas savaitgalis tęsiasi: Vilniuje girtas policininkas su BMW partrenkė 16-metę pėsčiąją

Sekmadienio pavakarę sostinės Žirmūnų mikrorajone, kaip įtariama, neblaivus policijos pareigūnas sukėlė eismo įvykį, jo metu perėjoje nukentėjo nepilnametė.
Per avariją, kurios metu nukentėjo pėsčioji, apgadintas BMW automobilis.
Avariją patyręs policininko BMW automobilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors dėl Lietuvos keliuose siautėjančių pareigūnų šį savaitgalį net vidaus reikalų ministrui jau įsiskaudėjo galvą, geriantys ir prie vairo sėdantys paprasti policininkai stabdžių spausti dar neskuba. Atvirkščiai – puolę angelai sargai mina akseleratorių ir grasina suvažinėti jų kelyje pasitaikančius pėsčiuosius.

Slidžiame kelyje kliudė pėsčiąją

Naujienų portalas 15min.lt sužinojo, kad sekmadienio pavakarę Vilniuje į avariją pateko dar vienas policijos pareigūnas.

Pirminiais duomenimis, apie 16 val. sostinės Žirmūnų mikrorajone, netoli parduotuvės „Maxima“, automobilis perėjoje kliudė pėsčiąją. Nukentėjusi nepilnametė greitosios pagalbos automobiliu skubiai išvežta į ligoninę.

Teigiama, jog į avariją pateko seno modelio 3-iosios serijos BMW (vadinamąją „kregždę“) vairavęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas D.K. (gim. 1975 m.) Įtariama, kad vairuotojas, įvykio vietoje atsisakęs tikrintis blaivumą, buvo apsvaigęs.

Policininkas vairavo ne tarnybos metu, neuniformuotas.

15min.lt žiniomis, šis sostinės policininkas vidaus reikalų sistemoje tarnauja jau mažiausiai 17 metų, pastaruoju metu jis dirbo Vilniaus miesto 1-ame policijos komisariate, Prevencijos skyriuje tyrėju.

Eismo nelaimės aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Savaitgalis užkeiktas, ministras – įpykęs

Iki šio įvykio Žirmūnuose portalas 15min.lt šį savaitgalį pranešė jau apie keturis Lietuvos keliuose, kaip įtariama, neblaivius siautėjusius pareigūnus.

Pareigūnų siautėjimus keliuose šį savaitgalį pradėjo Klaipėdoje su nelegaliais švyturėliais girtas lėkęs ir avariją padaręs Karo policijos apsaugos patrulis, taip pat Merkinėje prie vairo įkliuvęs išgėręs pasienietis, o pratęsė Alytų šiurpinęs Kauno policininkas, kuris su svetimu golfu Alytuje važiavo šaligatviu, nulaužė ženklą, trenkėsi į hidrantą, pabėgo iš avarijos vietos, o po 10 minučių įkliuvęs įpūtė 2,21 promilės alkoholio.

Savo ruožtu Molėtų rajone į trijų mašinų avariją pakliuvo ne tarnybos metu vairavęs, bet uniformą dėvėjęs ir blaivumą tikrintis atsisakęs Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 1-ojo būrio vyriausiasis patrulis.

Jau sekmadienio popietę, kai pėsčioji Vilniuje dar nebuvo sužeista, Vidaus reikalų ministerijos vadovas Raimundas Palaitis portalui 15min.lt pareiškė, kad netoleruos neblaivių vairuojančių ir avarijas darančių pareigūnų, o dėl konkrečių šiomis dienomis pasižymėjusių pavaldinių žadėjo kalbėtis su tiesioginiais jų vadovais.

Papildyta 19.43 val. Portalas 15min.lt sekmadienio vakarą sužinojo, kad Žirmūnų gatvėje nukentėjusiai paauglei medikai nustatė galvos ir rankų traumas. Sužalojimai nekelia grėsmės vilnietės gyvybei, todėl po gydytojų apžiūros nukentėjusioji iš Vaikų ligoninės išleista gydytis į namus.

Papildyta: Kaip pirmadienio rytą pranešė Policijos departamentas, automobilį „BMW 318“ vairavęs Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 1 policijos komisariato Prevencijos skyriaus tyrėjas D.K. (gim. 1975 m.) uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius