-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13 /18:20

Pareigūno nužudymu įtariamas vyras laukė apklausos, prezidentė užjautė aukos šeimą

Vyrą, kuris penktadienį Telšių rajone peiliu nudūrė policijos pareigūną Liudą Šimkų, numatoma apklausti šeštadienį, o sekmadienį prokuratūra prašys jį suimti.
Artūras Noreika Telšių teismo salėje
Įtariamasis Artūras Noreika / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Gendvilaitė BNS sakė, kad dėl to, kuriam laikui bus prašoma suimti įtariamąjį, dar sprendžiama.

„Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė planuoja kreiptis į Telšių rajono apylinkės teismą dėl įtariamojo suėmimo, planuojama kreiptis rytoj (...). Šiandien planuojama apklausti įtariamąjį“, – sakė ji.

Tyrimą dėl nužudymo kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Teismas dėl įtariamojo nužudymu suėmimo vyks sekmadienį Telšių r.ajono apylinkės teisme.

L.Šimkus buvo nužudytas penktadienį, kuomet atvykęs į įvykio vietą buvo užpultas neblaivaus 26-erių metų vyro. Pareigūnas L.Šimkus į įvykio vietą buvo atvykęs su porininke.

„Įvyko konfliktas su smurtautoju. Konfliktas perėjo į tam tikrą fizinį konfliktą. Policijos pareigūnai naudojo įvairias specialiąsias priemones, bet įtariamasis išsitraukė ginklą ir mirtinai sužalojo policijos pareigūną, kuris po kurio laiko mirė“, – įvykio aplinkybes penktadienio vakarą surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje dėstė laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Donatas Malaškevičius.

Pasak jo, L.Šimkus su savimi turėjo šaunamąjį ginklą. Grumtynių metu panaudojo elektrošoką, tačiau to nepakako, kad sutramdytų siautėjusį vyrą, kuri išsitraukė peilį ir sužeidė pareigūną.

VIDEO: Aiškinamasi, kaip Telšiuose buvo nudurtas policijos pareigūnas

Į įvykio vietą buvo iškviestas pastiprinimas ir medikai, tačiau sužalotam pareigūnui jau nebebuvo galima padėti. Atvykusiems ekipažams teliko gaudyti įtariamąjį, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Pareigūno L.Šimkaus stažas – 15 metų. Su žmona jis augino du mažamečius vaikus. Nelaimės metu kartu su juo buvusios 22 metų pareigūnės stažas – 2 metai 11 mėnesių.

Šeštadienį šalies prezidentė nužudyto policijos pareigūno šeimai pareiškė užuojautą. Pasak jos, jokie žodžiai negali numalšinti šeimos skausmo, ir nėra jokio pateisinimo pasikartojančioms tragedijoms, kai netenkame pareigūno, garbingai atliekančio savo užduotį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius