-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnų pamoka BMW vairuotojui: „pieštos“ angliškos teisės Šalčininkų rajone negalioja

Šalčininkų rajono gyventojas turėjo, įtariama, suklastotą pažymėjimą.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris turėjo, įtariama, suklastotą Jungtinėje Karalystėje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Vėlų antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės G.Žagunio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Širvių kaimu, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrinti sustabdė automobilį BMW lietuviškais numeriais.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Pasieniečiai patikrino automobilį vairavusio vyro dokumentus. 42-ejų Šalčininkų rajono gyventojas VSAT pareigūnams pateikė ir savo vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas pasieniečiams iškart pasirodė įtartinas. Dėl to nuspręsta jį patikrinti Šalčininkų pasienio kontrolės punkte, kur yra moderni dokumentų tyrimo įranga. Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Šalčininkų rajono gyventojas buvo sulaikytas ir po apklausos uždarytas į areštinę. Jam teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Automobilį BMW perėmė į Šalčininkų pasienio kontrolės punktą atvykęs sulaikytojo draugas, kuris turėjo tvarkingus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius