-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnų vejamas vyras iš vogto vilkiko kabinos šoko į krūmynus

Pasienio su Lenkija degalinėje sulaikytas Vokietijoje vogtas vilkikas ir puspriekabė. Sunkvežimį vairavusiam nusikaltėliui kol kas pasisekė pasislėpti.
Sulaikytas Vokietijoje vogtas vilkikas
Sulaikytas Vokietijoje vogtas vilkikas / VSAT nuotr.

Vokietijoje vogtu vilkiku, kurio puspriekabė irgi pavogta, iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavęs vairuotojas bandė sprukti nuo pasieniečių. Supratęs, kad to padaryti nepavyks, jis įsuko į artimiausios degalinės aikštelę, sustojo ir iššokęs iš vilkiko kabinos pabėgo į krūmynus.

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai–Marijampolė, stabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį vilkiką DAF su puspriekabe „Schmitz“. Ant abiejų transporto priemonių buvo lietuviški numeriai.

Vairuotojas nepakluso pasieniečiams ir toliau važiavo į Lietuvos gilumą. VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu.

Vilkiko vairuotojas, matyt, suprato nepaspruksiąs. Jis įsuko ir artimiausios degalinės aikštelę, sustojo, iššoko iš kabinos ir spruko į netoliese augančius krūmynus. Jo sulaikyti atskubėjusiems pasieniečiams nepavyko.

VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad ant 2012 m. pagaminto vilkiko ir puspriekabės uždėti lietuviški numeriai yra suklastoti. Taip pat Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šios abi transporto priemonės buvo pavogtos Vokietijoje, o jų paieška paskelbta penktadienį. Vilkiko užvedimo spynelė buvo išlaužta.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo bei dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkikas su puspriekabe saugomi Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 77, įtariama, vogtas transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius