Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parlamentaras R.Žilinskas apskundė teismo sprendimą byloje dėl pasipriešinimo policijai

Seimo narys Rokas Žilinskas apskundė teismo sprendimą, kuriuo jis buvo išteisintas baudžiamojoje byloje dėl pasipriešinimo policijai ir pareigūnų įžeidimo, tačiau jam pradėta administracinių teisės pažeidimų byla.
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Taip, apskundžiau. Manau, kad man išvis neturėtų būti keliama jokia byla“, – BNS pirmadienį sakė R.Žilinskas, priklausantis frakcijai „Viena Lietuva“.

Parlamentaras sakė skundą įteikęs praeitą savaitę. Politiko karjerą pasirinkusio buvusio televizijos žinių vedėjo teigimu, per incidentą, kurį aiškinosi teismas, policininkai prieš jį smurtavo.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas gruodžio 4 dieną nusprendė išteisinti R.Žilinską baudžiamojoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijai ir pareigūnų įžeidimo, tačiau jo atžvilgiu nuspręsta pradėti administracinių teisės pažeidimų bylą dėl nedidelio chuliganizmo, pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems.

Skųsti tokį teismo sprendimą po jo paskelbimo žadėjo ir Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė, kuri siekė, kad R.Žilinsko atžvilgiu būtų priimtas apkaltinamasis nuosprendis baudžiamojoje byloje.

Prieš dvejus metus į Vilniaus pirmąjį policijos komisariatą R.Žilinską ir jo draugą policijos pareigūnai pristatė gavę skundą, kad jie nesumoka už kelionę taksi ir agresyviai elgiasi. Iš komisariato vyrai buvo nuvežti į Šnipiškių policijos nuovadą.

Policininkai, anksčiau teisme yra tvirtinę, kad R.Žilinskas ir Markas Gurskis tiek sodinami į automobilį, tiek vežami į policiją, tiek pristatyti į policijos komisariatą įžeidinėjo pareigūnus, nepakluso jų nurodymams, priešinosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius