Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pas šiaulietę užsukusios moterys jai už pinigus žadėjo sugrąžinti mokesčius ir duoti kalėdinę labdarą

Ketvirtadienį Šiauliuose, V.Grinkevičiaus gatvėje gyvenanti senolė sunerimusi kreipėsi į „Sodros“ Šiaulių skyriaus darbuotojus. Šiaulietė pranešė, kad išvakarėse ją aplankė moterys, kurios deklaravo, kad „Sodra“ už nurodytą pinigų sumą sugrąžins įmokas.
Šiaulių policija
Šiaulių policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šiaulietė pasakojo, kad viena atėjusiųjų buvo rusė, kita – neva vokietė. Moterys senolei pradėjo aiškinti, kad ji, kaip Lietuvos pilietė, mokėjusi įmokas „Sodrai“, dabar turi teisę susigrąžinti dalį šių mokesčių, o vokietė turinti tikslą išdalinti kalėdinę labdarą iš Vokietijos.

Tačiau, norint gauti tą labdarą ir susigrąžinti įmokas, pirmiausia reikia joms duoti nurodytą pinigų sumą ir pageidautina, kad ta suma būtų penkiašimtinėmis kupiūromis, nes smulkesnių bankas nepriima.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad moteris nesusiviliojo nepažįstamųjų pažadais, tad „užsienietės“ išėjo nieko nepešusios.

Tačiau senolė pasakojo, kad jos kaimynė, patikėjo moterų pasakojimais ir, tikėdamasi didelių įplaukų į savo biudžetą, atidavė kelis tūkstančius litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius