Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasauliniame kokaino gabenimo versle dalyvavęs palangiškis priėjo liepto galą

Didelio kiekio narkotikų iš Ekvadoro gabenimo byla pasiekė Šiaulių teismą. Šiaulių apygardos prokuratūra trečiadienį Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje labai sunkios nusikalstamos veikos padarymu kaltinamas palangiškis R.V.
Kokainas
Kokainas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Byloje, kurią tyrė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kaltinamas vyras galėjo organizuoti labai didelio kiekio narkotikų gabenimą. 

Bendradarbiaujant su Ženevos Respublikos ir kantono saugumo, policijos ir aplinkos departamento kriminaline policija, Ženevos kantono Teismo įstaigomis ir Pičinčos prokuratūra (Ekvadoras) buvo nustatyta, kad kaltinamasis R.V. veikė kartu su 2 užsienio piliečiais Ekvadore ir 3 užsienio piliečiais Šveicarijoje. 

R.V. į narkotikų verslą įtraukė ir du lietuvius, pasiūlęs jiems lengvai ir greitai užsidirbti  pinigų. Kaltinamasis kartu su bendrininkais pasirūpino abiejų lietuvių atvykimu į Šveicariją, o vėliau ir kelione į kokaino tašką – Ekvadorą. 

Lietuviams buvo duota užduotis iš Ekvadoro į Šveicariją saugiai pergabenti didelį kiekį narkotikų. Pats organizatorius per atstumą palaikė ryšį su Pietų Amerikoje buvusiais lietuviais, susirašinėdavo žinutėmis su bendrininkais Šveicarijoje ir Ekvadore. 

Kokaino gabenimo operacija nutrūko, kai oro uoste Ekvadore buvo patikrintas vieno lietuvio lagaminas,  o jame rasta 2,638 kg kokaino. Maždaug po mėnesio kito lietuvio lagamine – 1,639 kg kokaino. 

Abiejų lietuvių likimu Ekvadore rūpinosi Ekvadoro teisėsauga, pasakoma trečiadienį prokuratūros atstovų paviešintame pranešime. O kaltinamajam R.V., įvykio metu buvusiam Lietuvoje, pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį  gresia nuo 10 iki 15 metų laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius