Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašiaušėje įvairios tarnybos gaudė ūkiniame pastate tūnančią lapę

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūra gavo pranešimą, kad Kelmės rajono Pašiaušės kaime į privatų ūkinį pastatą įlindo galimai pasiutlige serganti lapė.
Lapė
Lapė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie įvykį nedelsiant buvo informuota Kelmės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Gyvūnų globėjų asociacija. Tarnybų atstovams nuvykus į vietą, lapė vis dar tūnojo ūkiniame pastate.

Panaudojus specialias priemones „rudoji“ buvo sugauta bei perduota Kelmės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams. Siekiant nustatyti laukinio gyvūno ligos priežastis, gyvūnas pristatytas į Šiaulių apskrities valstybinės  maisto ir veterinarijos tarnybos laboratoriją.

Europoje pagrindinės pasiutligės viruso nešiotojos yra rudosios lapės. Jos gausiai paplitusios, todėl formuoja pasiutligės židinius Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse (taip pat usūriniai šunys, kiaunės, barsukai, žebenkštys, šeškai ir šermuonėliai).

Su šiais žvėreliais reikia ypač atsargiai elgtis. Jeigu lapė atėjo į kiemą, reikia nepaleisti tokio žvėries. Pastebėjus sužeistus, ar sergančius laukinius gyvūnus, apie tai reikia nedelsiant informuoti Gyvūnų globėjų asociaciją (telefonais: 8-686-44828, 8-655-70058.)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius