Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasieniečiai gelbėjo pas sunegalavusią senolę skubėjusį medikų ekipažą

Atokioje Vilkaviškio rajono sodyboje sušlubavus senolės sveikatai, pas ją lėkė greitosios pagalbos automobilis. Jis užklimpo pažliugusiame lauko keliuke, todėl medikams padėti išskubėjo pasieniečiai. Jie ne tik juos nugabeno pas pasiligojusią moterį ir vėliau atvežė atgal, bet ir iš purvynų ištraukė greitosios automobilį, šeštadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Vištyčio pasieniečiai gelbėja medikus
Vištyčio pasieniečiai gelbėja medikus / VSAT nuotr.

Penktadienį į VSAT Pagėgių rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečius kreipėsi Vištyčio miestelio seniūnas. Skubiai reikėjo padėti greitosios medicinos pagalbos ekipažui ir į devintą dešimtį įkopusiai senolei, gyvenančiai Vilkaviškio rajono Dobilynių kaime.

Medikai buvo gavę iškvietimą ir skubėjo į nuošalioje ir sunkiai pasiekiamoje vietoje esančią senolės sodybą, nes rimtai sutriko moters sveikata. Greitosios automobilis važiavo pažliugusiu lauko keliuku ir likus maždaug dviem kilometrams iki moters namų užklimpo.

Į nurodytą vietą tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ iškart išvyko Vištyčio užkardos pasieniečių ekipažas. Jis pasiekė įklimpusį greitosios automobilį ir įsisodino medikus į savo visureigį. Tuomet pasieniečiai gydytojus nuvežė pas senolę.

VSAT nuotr./Vištyčio pasieniečiai gelbėja medikus
VSAT nuotr./Vištyčio pasieniečiai gelbėja medikus

Medikai moteriai suteikė visą būtiną pagalbą jos namuose. Ligonė pasijuto geriau ir atsigavo, todėl pasieniečiams nebereikėjo jos gabenti į gydymo įstaigą, kaip buvo planuota prieš tai.

Beveik po dviejų valandų VSAT pareigūnai greitosios pagalbos darbuotojus iš sodybos sunkiai pravažiuojamu keliuku atvežė prie įklimpusio automobilio. Tada pasieniečiai ėmėsi darbo savo visureigiu ištraukiant purve užstrigusią greitosios mašiną.

Kai tai pavyko padaryti, medikai išskubėjo į kitą iškvietimą, o Vištyčio pasieniečiai grįžo vykdyti savo užduočių saugant sieną su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius