Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasieniečiai iš Pabradėje apgyvendintų neteisėtų migrantų atėmė telefonus ir peilius

Surengę netikėtą patikrinimą Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje apgyvendintų neteisėtų migrantų kambariuose, pasieniečiai aptiko draudžiamų daiktų. Trys vietnamiečiai ir pakistanietis neteko nelegaliai laikytų mobilaus ryšio telefonų. Be to, VSAT pareigūnai aptiko ir porą savadarbių peilių.
Atimti daiktai
Atimti daiktai / VSAT nuotr.

Penktadienį dvi dešimtys URC dirbančių pasieniečių surengė prevencinę priemonę – netikėtą patikrinimą. Buvo tikrinami į Lietuvą neteisėtai bandę patekti, sulaikyti ir vėliau centre apgyvendinti migrantai, jų daiktai ir gyvenamosios patalpos. Tokių asmenų kambariuose VSAT pareigūnai rado draudžiamų paslėptų daiktų – buvo paimti 4 mobilaus ryšio telefonai. Jie aptikti pas tris Vietnamo piliečius ir pakistanietį.

Sulaikytiems migrantams, skirtingai nei URC gyvenantiems prieglobsčio prašytojams, turėti telefonus yra draudžiama. Be to, neteisėtų migrantų kambariuose pasieniečiai rado ir du savadarbius peilius – tokių daiktų užsieniečiams irgi negalima turėti.

Patikros metu didesnių incidentų ir neteisėtų migrantų pasipriešinimo atvejų nebuvo, išskyrus vieno Baltarusijos piliečio elgesį. Jo kambario patikrinimo metu šis užsienietis reiškė nepasitenkinimą ir trukdė VSAT pareigūnams. Baltarusį teko laikinai izoliuoti. Jo kambaryje draudžiamų daiktų nebuvo.

Šiuo metu URC iš viso yra apgyvendinti 137 užsieniečiai. 54 iš jų yra sulaikyti neteisėti migrantai, likusieji – prieglobsčio Lietuvoje prašytojai.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos, informuoja VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius