-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai išgelbėjo miške pasiklydusį ir sušalusį vyrą

Varėnos rajone pirmadienio naktį pasieniečiai išgelbėjo vyrą, kuris sušalęs ir pasiklydęs gulėjo miške. Neabejojama, kad jei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nebūtų radę, vyras netrukus būtų mirtinai sušalęs.

Pirmadienį tuoj po vidurnakčio VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos patruliai, patikrinę sienos su Baltarusija ruožą ties Varėnos rajono Kalvių kaimu, ėjo netoliese esančio atraminio punkto link. Tai maždaug už kilometro nuo sienos įrengtas namelis, kuriame patruliuojantys VSAT pareigūnai sušyla, išsiverda karštos arbatos ir pailsi, teigiama VSAT pranešime.

Tamsoje pasieniečiai staiga išgirdo kažką miške garsiai aimanuojant. Jie ėmė ieškoti žmogaus, tačiau aimana nutilo. VSAT pareigūnai pradėjo naršyti mišką ir aptiko pėdsakus – atrodė, kad juos paliko šliaužiantis žmogus. Pėdsakais pasieniečiai nuskubėjo į nuošalią miško vietovę ir rado gulintį ir nejudantį žmogų.

Vėliau paaiškėjo, kad tai 42-ejų vietos gyventojas. Nuo vyro sklido alkoholio kvapas, jis buvo sušalęs, pametęs vieną batą ir net negalėjo kalbėti. Iškvietę greitąją pagalbą pasieniečiai nelaimėlį skubiai nunešė į savo punktą.

Čia VSAT pareigūnai vyrą sušildė, pagirdė arbata. Truputį atsigavęs jis pasakojo ėjęs iš gretimo kaimo namo, bet pasiklydęs. Pasieniečiai vėliau atsekė, kad vyras iš pradžių ėjęs keliu, vėliau nusukęs į mišką, kur klaidžiojęs kelis kilometrus, kol netekęs jėgų.

Tuomet paklydėlis šliaužė – taip jo tamsoje judėta gana ilgą kelią. Galiausiai visiškai netekęs jėgų ir nušalęs kojas jis liko gulėti miške. Išsekusį kaimietį radę pasieniečiai teigė, kad jeigu jis ten būtų likęs dar bent valandą, būtų mirtinai sušalęs.

Vyrą VSAT pareigūnai perdavė iki atraminio punkto atvykusiems greitosios medikams, šie jį išvežė į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius