Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai neleido per Lietuvą vykti sovietine simbolika pažymėtam traukiniui

Gegužės 12 d. po vidurdienio į Kybartų geležinkelio pasienio kontrolės punktą iš Rusijos Kaliningrado srities atvažiavo keleivinis traukinys. Ne bet koks – pažymėtas sovietine atributika. Tačiau pasieniečiai tokio jo į Lietuvą neįleido, plakatus teko nusirankioti.
Plakatai traukinio languose
Plakatai traukinio languose / VSAT nuotr.

Tai buvo užsakomuoju reisu vykęs sąstatas, pavadintas „Atminties traukinys“. Jį pasitiko keliautojų dokumentų kontrolei pasiruošę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai. 

Kaip teigiama VSAT pranešime spaudai, jie iš karto pamatė, kad vietoje įprastinės traukinio vagonų numeracijos kiekvieno vagono lange yra po plakatą. Jame, be vagono numerio, buvo piešinys su sovietine simbolika bei rusiškas užrašas su traukinio maršrutu ir jo numeriu. Toks piešinys buvo demonstruojamas ir vagono restorano lange.

Kybartų pasieniečiai traukinio viršininkę įspėjo – arba Lietuvoje draudžiama demonstruoti sovietinė simbolika bus pašalinta, arba sąstatas negalės tranzitu vykti per šalies teritoriją. Traukinio viršininkė ėmėsi priemonių ir netrukus visi plakatai nuo langų buvo nuimti.

Traukiniu važiavo daugiau kaip 200 keleivių. Beveik visi jie buvo Rusijos piliečiai, turėję visus būtinus dokumentus. Sąstatas iš Kybartų punkto išvyko laiku. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius