Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai pagelbėjo po žvejybos miške paklydusiems tėvui ir sūnui

Vištyčio užkardos pasieniečiai išgelbėjo tėvą ir sūnų, kurie grįždami iš žvejybos pasiklydo miške pasienio ruože su Rusija.
Pasieniečiai
Pasieniečiai / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vėlų penktadienio vakarą į VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardą telefonu kreipėsi vyras. Jis paprašė pagalbos ir papasakojo, kad su sūnumi griždami iš žvejybos ant Vilkaviškio rajono Beržinio ežero ledo pasiklydo Vištytgirio miške. Paklydėliai tamsoje prarado orientaciją.

Vištyčio pasieniečiai iškart tarnybiniu visureigiu nuvyko į šį pasienyje su Rusija esantį mišką. Netrukus prie miško keliuko jie rado paliktą vyriškių automobilį.

Palaikydami ryšį su pasiklydusiaisiais mobiliuoju telefonu, pasieniečiai visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais pradėjo šukuoti mišką.

Po maždaug valandą trukusios paieškos vyrai išgirdo ir pamatė tamsoje po mišką jų ieškantį VSAT visureigį.

Telefonu sužinoję, kur jie yra, pasieniečiai paklydėlius surado. Paaiškėjo, kad tai 73-ejų tėvas ir 25-erių jo sūnus, abu Vilkaviškio gyventojai. Vyrai turėjo žvejybos įrankius, buvo blaivūs.

Jie papasakojo, kad žvejoti ant Beržinio ežero atvyko automobiliu, kurį paliko miške prie kelio. Nuo šios vietos jie porą kilometrų nuklampojo link ežero. Jau sutemus po žvejybos nusprendė grįžti namo, tačiau eidami mišku link automobilio pasiklydo. Išsigandę, kad gali tekti nakvoti miške, vilkaviškiečiai nusprendė prašyti pasieniečių pagalbos.

VSAT pareigūnai paklydėlius nuvežė iki jų automobilio, kuriuo šie grįžo namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius