Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsigandę pasieniečių kontrabandininkai nesėkmingai slėpėsi Stakų miško tankmėje

Prie valstybės sienos su Baltarusija pasieniečiai su įkalčiais sulaikė kontrabandinių cigarečių gabentojus, pirmadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Kontrabandos krovinys
Kontrabandos krovinys ir pasieniečių keturkojis kolega / VSAT nuotr.

Penktadienį naktį savo atsakomybės ruožą patikrinę VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Stakų miške aptiko 6 dėžes kontrabandinių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso rasti 2958 pakeliai rūkalų.

Netoliese VSAT pareigūnai pastebėjo ir kelių žmonių pėdsakus, vedančius į Lietuvos gilumą. Kinologas su tarnybiniu šunimi jais nusekė maždaug puskilometrį miškinga vietove nuo valstybės sienos, kur ir buvo sulaikyti du įtartini asmenys.

Paaiškėjo, kad abu jie yra Vilniaus rajono gyventojai, 23 ir 29 metų.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą bei pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus vilniečiams pradėtos administracinės bylos teisenos. Jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų. Rastosios cigaretės laikinai saugomos Gintaro Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius