Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai rungiasi profesinio meistriškumo varžybose

Ketvirtadienį įpusėjo tris dienas Vilniaus rajone esančioje Pasieniečių mokykloje vykstančios profesinio meistriškumo varžybos „Geriausia pasienio sargyba“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / VSAT nuotr.

Geriausi iš geriausiųjų paaiškės ir bus apdovanoti penktadienį 13 valandą įvyksiančios iškilmingos renginio uždarymo ceremonijos metu.

Šios VSAT pareigūnų varžybos yra skirtos Pasieniečių dienai, birželio 29-ajai, ir šiemet minimoms valstybės sienos apsaugos 95-osioms metinėms.

Kiekvieną renginyje dalyvaujančią komandą sudaro trys pareigūnai – pasienietis, vyresnysis pasienietis ir specialistas – prieš tai įveikę du atrankos etapus savo padaliniuose.

Ketvirtadienį VSAT pareigūnų trijulės iš Lietuvos sienos apsaugą užtikrinančių Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių bei Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės tęsė varžybas, kurias iš viso sudaro 9 rungtys.

Pasieniečiai demonstruoja įgūdžius šaudymo iš tarnybinio ginklo, fizinio pasirengimo, pirmosios medicinos pagalbos ir civilinės saugos, patikrinimų kertant sieną, tarnybinio transporto vairavimo rungtyse. VSAT pareigūnai taip pat turi profesionaliai pristatyti savo padalinį, pademonstruoti užsienio kalbos žinias ir įgūdžius užtikrinant valstybės sienos bei pasienio teisinius režimus, išlaikyti teorinių žinių testą.

Penktadienį 13 valandą paaiškės, kurios pasieniečių rinktinės atstovai bus stipriausi ir galės visus metus didžiuotis tapę geriausia pasienio sargyba. Tą pačią dieną Pasieniečių mokykloje nugalėtojai bus padovanoti iškilmingos ceremonijos metu.

Praėjusiais metais „Geriausios pasienio sargybos“ varžybose triumfavo Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai. Šios rinktinės komanda geriausia buvo pripažinta ir 2011 m.

2013 ir 2010 m. nugalėjo Vilniaus rinktinės atstovai. Daugiausiai laurų yra nuskynę Ignalinos rinktinės pasieniečiai – jie geriausiais buvo pripažinti  2006, 2007, 2008 ir 2012 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius