-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sučiupo vogtų automobilių gabentojų grupę

Specialios operacijos metu Pagėgių ir Lazdijų rinktinių pasieniečiai, kuriems talkino policijos pareigūnai, išaiškino 12 asmenų grupuotę, gabenusią tris, manoma, vogtus automobilius.
Vogtas automobilis
Vogtas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Vogtas automobilis
VSAT nuotr./Vogtas automobilis

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienio naktį Jurbarke jungtinės pasieniečių ir policijos pareigūnų pajėgos vienoje Jurbarko miesto gatvėje sustabdė lengvąjį automobilį Volkswagen Passat negaliojančiais laikinaisiais valstybiniais numeriais, vairuojamą 19 metų tauragiškio. Taip pat sulaikytas 32 metų ten pat gyvenančio vyro vairuotas automobilis Ford Fiesta, lydėjęs folksvageną.

Abi transporto priemones VSAT pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, sekė nuo Lietuvos ir Lenkijos pasienio, o Jurbarke sulaikė tik ant kelio patiesę dygliuotą priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Tos pačios dienos rytą ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu VSAT pareigūnai stabdė į Lietuvą vykusį automobilį Volkswagen Passat B5 lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašiną vairavęs asmuo nepakluso aiškiai išreikštam pasieniečių reikalavimui, padidino greitį ir nurūko keliu Suvalkai – Kalvarija.

Bėglį Lazdijų rinktinės pasieniečiai ir jiems talkinę policijos pareigūnai už 5 kilometrų nuo stabdymo vietos, kai tarnybiniais automobiliais visiškai užblokavo kelią. Volkswagen Passat automobilį vairavęs vyras, pastebėjęs, jog kelias užtvertas, staiga sustabdė savo transporto priemonę ir mėgino sprukti. Bėglys sučiuptas po trumpų gaudynių.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 22 metų tauragiškis. Jam už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę pradėta administracinė teisena bei skirta 3 tūkst. 500 litų bauda. Šis vyras ir jo vairuotas automobilis perduoti tyrimą atliekantiems Pagėgių rinktinės pasieniečiams.

Tos pačios operacijos metu vienoje Marijampolės rajono degalinėje sulaikytas automobilį Fiat Stihlo vairavęs 27 metų Tauragės gyventojas, kuris manoma, laukė iš Lenkijos pargabenamos mašinos.

Penktadienį Tauragės policininkai ties Tauragės rajono Joniškės kaimu sulaikė automobilį Mazda 626, kurį 25 metų vyras, gyvenantis Tauragėje. Kartu su juo vyko dar du tauragiškiai, 21 ir 24 metų.

Netrukus surengtos kratos metu vienoje minėto kaimo sodyboje aptiktas įtartinas vienatūris automobilis Seat Alhambra. Ant transporto priemonės buvo pritvirtinti lenkiško pavyzdžio valstybiniai registracijos numeriai.

Iš viso operacijos metu VSAT ir policijos pareigūnai sulaikė 12 Tauragės miesto ir rajono gyventojų bei 6 transporto priemones, kuriomis naudojosi grupuotė. Pirminiais duomenimis, trys automobiliai – abu folksvagenai ir Seat – kaip pavogti yra ieškomi Vokietijos teisėsaugininkų.

Transporto priemonės laikinai saugomos Pagėgių rinktinėje.

Po apklausų šeši tauragiškiai buvo uždaryti į areštinę, šeši – paleisti. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienį Tauragės rajono apylinkės teismas leido 20 parų suimti 32 metų tauragiškį, kuris, manoma, organizavimo visos grupuotės, besiverčiančios vogtų automobilių gabenimu, veiklą.

Dalis minėtos grupuotės narių yra anksčiau sulaikyti ir dėl kontrabandos gabenimo. Artimiausiu metu Klaipėdos rajono apylinkės teisme jie turėtų išklausyti nuosprendį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius