-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasieniečiai sugavo vogtu BMW sprukusį bėglį, kuris nė neturėjo vairuotojo pažymėjimo

Pirmadienį paryčiais Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė šeštadienį Vokietijoje pavogtą beveik naują „BMW 535D“. Jį vairavęs tauragiškis dar bandė sprukti nuo pasieniečių, bet užklimpo sniege, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba.
Pasieniečių sulaikytas BMW
Pasieniečių sulaikytas BMW / VSAT nuotr,

Pirmadienį apie 4 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Vilkaviškio rajono Vygrelių kaimo ribose pastebėjo iš Lenkijos pusės važiuojantį „BMW 535D“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra maždaug už puskilometrio nuo Lietuvos ir Lenkijos sienos.

„BMW 535D“ vairuotojas irgi pamatė pasieniečius ir jų tarnybinį visureigį, staigiai sustabdė mašiną ir bandė apsisukti. Atlikdamas šį manevrą ant slidaus asfalto jis nuvažiavo nuo kelio ir užklimpo sniege. Kalvarijos pasieniečiai sulaikė vairuotoją, 30-metį tauragiškį.

Netrukus paaiškėjo, kodėl šis vyras, niekuomet neturėjęs vairuotojo pažymėjimo, taip išsigando pasieniečių. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad „BMW 535D“ šeštadienį buvo pavogtas Vokietijoje. Duomenys apie šios mašinos pagaminimo datą pirmadienį priešpiet dar buvo tikslinami, bet akivaizdu, kad automobilis yra beveik naujas.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino ir tai, kad ant „BMW 535D“ buvę Baltarusijos numeriai yra suklastoti. Mašinoje VSAT pareigūnai aptiko, manoma, tikruosius šiai transporto priemonei išduotus vokiškus numerius.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Tauragiškį pasieniečiai uždarė į areštinę. Prieš tai iškviesti policijos pareigūnai jam surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už mašinos vairavimą su suklastotais numeriais ir už vairavimą neturint tam teisės.

„BMW 535D“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius