Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sulaikė 21 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir keturis su šiuo kroviniu susijusius vyrus

Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai pasienyje su Baltarusija sulaikė 21 tūkst. pakelių cigarečių. Pasieniečiai sulaikė ir 4 vyrus, įtariama, susijusius su šiuo daugiau kaip 140 tūkst. litų vertinamu kroviniu.
Pasieniečiai sulaikė kontrabandinių cigaretčių krovinį
Pasieniečiai sulaikė kontrabandinių cigaretčių krovinį / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pasieniečiai  netoli Šalčininkų rajono Jankūnų kaimo, kuris yra prie pat sienos su Baltarusija, aptiko sniege įklimpusį visureigį „Nissan Patrol“. Asmenų čia nebuvo. Automobilyje pasieniečiai rado 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ bei „NZ Gold“.

Nuo automobilio vedė kelių asmenų pėdsakai. Komanda jais sekti buvo duota tarnybinei vokiečių aviganei Korai.  Keturkojė pasieniečius iš pradžių nuvedė iki sienos, kur, įtariama, ją galėjo pažeisti kontrabandininkai.

Vėliau pasieniečių šuo atsekė iki melioracijos griovio, kuriame gulėjo dėžės su  15 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“.

Iš viso pasieniečiams į rankas pateko 21 tūkst. pakelis su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra daugiau kaip 140 tūkst. litų.

Informaciją apie galimą sienos pažeidimą ir cigarečių kontrabandą buvo gavę visi aplinkinėse vietovėse patruliavę pasieniečių ekipažai. Jie jau žinojo, kad užlimpusį „Nissan Patrol“ likimo valiai metę asmenys galėjo pasitraukti į Lietuvos gilumą link Peckelių kaimo.

Vienas iš tarnybiniu visureigiu apylinkes šukavusių G.Žagunio užkardos pareigūnų ekipažų nuošalioje vietovėje netoli Peckelių netrukus sustabdė įtartiną automobilį „Audi A6 Avant“.  Juo vykę 4 Šalčininkų rajono gyventojai, kurių amžius yra nuo 23-ejų iki 34-erių, atrodė šlapi ir sušilę nuo bėgimo. Įtariama, kad šis ketvertukas gali būti susijęs su sulaikyta kontrabanda.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius