-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sulaikė du išvakarėse Vokietijoje pavogtus „Volkswagen golf“

Prie sienos su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai penktadienį sulaikė du nuo jų sprukusius automobilius „Volkswagen Golf“, kurie išvakarėse buvo pavogti Vokietijoje.
Pasieniečiai sulaikė du išvakarėse Vokietijoje pavogtus „Volkswagen golf“.
Pasieniečiai sulaikė du išvakarėse Vokietijoje pavogtus „Volkswagen golf“. / VSAT nuotr.

VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Senosios Radiškės kaimu patikrinti stabdė du automobilius „Volkswagen Golf“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašinos iš Lenkijos pusės važiavo į Lietuvos gilumą.

Mašinų vairuotojai nepakluso aiškiai išreikštam VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo šio kaimo link.

Pasieniečiai šoko į tarnybinį visureigį su įjungtais garso ir šviesos signalais ir pradėjo vytis bėglį. Persekiotojai netrukus vieną 2004 m. laidos automobilį aptiko kaimo prieigose nuslydusį nuo kelio ir įvažiavusį į griovų. Transporto priemonę vairavęs asmuo iš įvykio vietos pasišalino.

Antrąjį bėglį nusivijo kitas Kalvarijos užkardos pasieniečių visureigis. Už maždaug šešių kilometrų nuo pirmojo automobilio aptikimo vietos pasieniečiai rado ir antrąjį „Volkswagen Golf“, pagamintą 2006 m. Automobilis buvo paliktas už kelių šimtų metrų nuo kelio esančioje pamiškėje. Jo vairuotojas buvo pabėgęs.

Identifikacinius automobilių numerius VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai patikrino turimose duomenų bazėse. Paaiškėjo, kad abu „Volkswagen Golf“ ketvirtadienį buvo pavogti Vokietijoje ir ieškomi šios šalies teisėsaugininkų.

Turimais duomenimis, ant abiejų mašinų pritvirtinti lenkiški numeriai yra vogti kaimyninėje šalyje.

Dėl vagystės Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abi transporto priemonės laikinai saugomos Kalvarijos užkardoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius