-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sulaikė kontrabandos krovinį ir šešis su juo siejamus šalčininkiečius

Šalčininkų rajone prie sienos su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai aptiko automobilį „Subaru Legacy“ ir 20 dėžių baltarusiškų cigarečių. Netrukus pasieniečiai sulaikė šešis Šalčininkų rajono gyventojus, įtariama, susijusius su šiuo kontrabandiniu kroviniu.
Automobilis „Subaru“
Automobilis „Subaru“ / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienio naktį miške prie Šalčininkų rajono Gurelių kaimo VSAT Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos pareigūnai rado likimo valiai paliktą automobilį „Subaru Legacy“ su išimtomis galinėmis sėdynėmis. Kontrabandininkai neretai jas išima, kad į mašinos saloną tilptų daugiau cigarečių.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Tikrindami aplinkines vietoves pasieniečiai brūzgynuose prie Šiudainių kaimo rado, įtariama, į „Subaru Legacy“ planuotą sukrauti krovinį. Už maždaug kilometro nuo sienos nutolusioje vietovėje aptikta 20 į juodą polietileną suvyniotų dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims” su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, yra daugiau kaip 70 tūkst. litų.

Kiek vėliau ties netoliese esančiu Liškūniškių kaimu VSAT pareigūnai nustatė vietą, kurioje, įtariama, cigarečių krovinys buvo atneštas iš Baltarusijos. Čia ant Lietuvos pusėje įrengtos kontrolinės pėdsakų juostos rasti užšluoti pėdsakai.

Įvykį tyrusiems pasieniečiams pavyko nustatyti ir tą pačią dieną sulaikyti su kontrabandiniu kroviniu siejamus šešis asmenis, 17-os, 21-erių, 30-ies, 37-erių, 38-erių ir 44-erių Šalčininkų rajono gyventojus. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

„Subaru Legacy“ ir cigaretės saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius