Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Pasieniečiai surengė dvi sėkmingas paieškos operacijas: kaina buvo gyvybė

Garbingo amžiaus pradingėlius surado tarnybinis šuo ir sraigtasparnio įgula. Pasieniečiai surengė dvi paieškos operacijas, kurių metu buvo surasti du dingę garbingo amžiaus žmonės. 77-erių nusilpusią moterį pasieniečių belgų aviganis aptiko naktį gulinčią brūzgynuose Kazlų Rūdos savivaldybėje. 71-erių dingusį vyrą, parklupusį griovyje Raseinių rajone, iš oro padėjo aptikti pasieniečių sraigtasparnio pilotai.
VSAT sraigtasparnis „Eurocopter EC135“
VSAT sraigtasparnis „Eurocopter EC135“ / 15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį apie 23 val. į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinę kreipėsi Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Jie paprašė pagalbos ieškant iš namų išėjusios ir negrįžusios 77-erių Kazlų Rūdos savivaldybės gyventojos. Iki tol vykusios moters paieškos buvo bevaisės. 

Ieškoti pradingėlės iškart išvyko VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Coco. Keturkojis pėdsekys ėmė tikrinti Karklinės kaimo apylinkes, kuriose, tikėtasi, gali būti dingusioji. 

Paieška užtruko apie valandą. Maždaug 10 minučių po vidurnakčio belgų aviganis brūzgynuose surado gulinčią moterį. Ji buvo nusilpusi, tačiau turėjo sąmonę. Nuo šios vietos iki pradingėlės gyvenamosios vietos – keli šimtai metrų. Moteris perduota policijos pareigūnams.

10 minučių po vidurnakčio belgų aviganis brūzgynuose surado gulinčią nusilpusią moterį.

Ketvirtadienį sėkmingoje paieškos opracijoje dalyvavo ir VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio „Eurocopter 135“ pilotai. Po vidudienio pasieniečiai gavo Policijos departamento prašymą pasitelkti sraigtasparnį Raseinių rajone dingusio ir nesėkmingai ieškoto 71-erių vyro gelbėjimui. Netrukus iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo sraigtasparnis „Eurocopter 135“. Raseinių rajone jis nusileido, o į orlaivį įlipo vietinės policijos pareigūnė, gerai žinanti apylinkes ir koordinavusi paieškos veiksmus.

Žvalgybą iš oro sraigtasparnio įgula vykdė daugiau kaip 3 valandas, kol kartu su antžeminėmis pajėgomis Raseinių rajono Nemakščių miestelio apylinkėse, griovyje, buvo užfiksuotas parklupęs žmogus. Paaiškėjo, kad tai yra ir yra pradingęs vyras.

Nuo jo namų iki šios vietos tiesiąja yra daugiau kaip 8 kilometrai. 

Raseinių rajono gyventoją iš griovio iškėlė ir tarnybiniu automobiliu išsivežė policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius