-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai užvėrė duris keturiems Armėnijos piliečiams ir juos vežusiam rusui

Pasieniečiai neleido į Lietuvą iš Rusijos patekti keturiems Armėnijos piliečiams ir juos vežusiam rusui, nes šie neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas. Panaikintos ir jų turėtos vizos.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad trečiadienį VSAT Pagėgių rinktinės Panemunės kontrolės punkte dirbantys VSAT pareigūnai patikrino iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykstančių Armėnijos piliečių - 36-erių vyro, 29-erių jo žmonos ir judviejų trejų bei devynerių metų vaikų dokumentus. Užsieniečius automobiliu Volkswagen Transporter vežė 26-erių Rusijos pilietis.

Armėnai turėjo vienkartines tranzitines Lietuvos vizas, rusas – trumpalaikę Lenkijos vizą, išduotą darbo tikslais.

Armėnijos piliečiai deklaravo, kad per Lietuvą vyksta asmeniniais tikslais į gimtinę, tačiau pasieniečiams jie pasirodė įtartini. Paaiškėjo, kad gaudami tokio tipo vienkartines vizas Armėnijos piliečiai nurodė vykstantys per Lietuvą, vėliau Baltarusiją ir kitas šalis į Armėniją.

VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad tikrasis jų kelionės tikslas yra Vokietija. Tą pripažino ir armėnė moteris, teigusį į šią šalį vykstanti pas seserį. Pagėgių rinktinės pasieniečiai taip pat nustatė, kad tą pačią dieną armėnai iš Kaliningrado srities jau bandė įvažiuoti ir į Lenkiją, tačiau šios šalies pareigūnai jų neįleido.

Armėnus, kaip paaiškėjo, už piniginį atlygį vežęs rusas nelegalią migraciją užkardantiems Pagėgių pasieniečiams jau anksčiau buvo žinomas dėl įtartinos savo veiklos. Per apklausą VSAT pareigūnai nustatė, kad jis bandė pasinaudoti viza kitais tikslais, nei nurodė ją gaudamas.

Jo ir keturių Armėnijos piliečių Pagėgių pasieniečiai nusprendė neįleisti į Lietuvą. VSAT pareigūnai taip pat panaikino visų penkių asmenų vizas ir jie grąžino juos į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius