-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasieniečiai Vilniuje aptiko kontrabandos už šimtus tūkstančių litų (nuotraukos)

Vilniuje sulaikę du į garažą kontrabandinius rūkalus kraunančius sostinės gyventojus, pasieniečiai atliko seriją kratų ir aptiko didelį kiekį neteisėtai laikomų cigarečių bei alkoholinių gėrimų. Jų vertė pagal muitinio vertinimo metodiką viršija trečdalį milijono litų.
Pasieniečiai aptiko kontrabandos
Pasieniečiai aptiko kontrabandos. / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės bei Specialiosios pakirties būrio pareigūnai viename požeminių garažų masyve Lazdynuose užklupo du vyrus. 36 ir 38 metų vilniečiai iš mikroautobuso Renault Traffic į garažą krovė dėžes. Sulaikomi jie VSAT pareigūnams nesipriešino.

Automobilyje pasieniečiai aptiko daugiau kaip 8 tūkst. pakelių cigarečių „Winston Lights“, „Winston Superlights“ ir „Winston Super Slim“. Dar pusantro šimto pakelių VSAT pareigūnai rado garaže. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais.

Po šio sulaikymo VSAT pareigūnai atliko kratas skirtingose Vilniaus vietose esančiuose dar dviejuose garažuose, dviejuose butuose bei prekybos kioske sostinės Kalvarijų turgavietėje.

Per kratas iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko daugiau kaip 52 tūkst. pakelių cigarečių. Be jau minėtų rūšių, aptikti ir 22 tūkst. pakelių „Marlboro“, beveik 7 tūkst. pakelių „Davidoff“, 13,5 tūkst. pakelių L&M, taip pat keli šimtai „Saint George Lights“, „Prima“ bei „Prima Nevo“ rūkalų. Visų cigarečių vertė pagal muitinio vertinimo metodiką viršija 350 tūkst. Lt.

Be to, Vilniaus rinktinės pasieniečiai aptiko 58 butelius įvairių alkoholinių gėrimų – daugiausia degtinės bei 30 l plastikinę talpyklą su alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu.

Cigarečių pakeliai ir svaigalai buvo paženklinti Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos bei Lietuvos akcizo mokesčio ženklais. Dalis svaigalų buvo be banderolių. Visus skysčius tirs ekspertai, tuomet paaiškės, ar jie nėra falsifikuoti.

Manoma, kad visos šios vietos, kur apsilankė pasieniečiai, sotinėje buvo paverstos sandėliavimo ir realizavimo „taškais“.

Rastos prekės ir mikroautobusas laikinai saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Abiem sulaikytiems vilniečiams dėl šios neteisėtos veikos pareikšti įtarimai. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius