Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai Vilniuje sulaikė didelę falsifikuotų cigarečių siuntą (nuotraukos)

Pasieniečių operatyvininkai, padedami muitininkų, sostinėje surengtos specialios operacijos metu sulaikė vilkiku gabentą didelį, įtariama, padirbtų rūkalų krovinį.
Falsifikuotos cigaretės
Falsifikuotos cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Vilkikas
VSAT nuotr./Vilkikas

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams taip pat įkliuvo vilkiko vairuotojas Latvijos pilietis bei su šiuo kroviniu siejamas jo tautietis ir du lietuviai.

Krovininį automobilį Volvo VSAT Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir muitininkai ketvirtadienį vėlai vakare sulaikė judrioje sostinės Ukmergės gatvėje, prie vieno prekybos centro. Mašiną vairavo 41 metų Latvijos pilietis.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vilkiku į Austriją esą turėjo būti gabenami skėčiai, sudėti į kartonines dėžes. Pasieniečių opratyvininkai netruko išsiaiškinti, kad daugumoje tokių pakuočių yra ne skėčiai, o cigaretės „LM“, paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

VSAT nuotr./Falsifikuotos cigaretės
VSAT nuotr./Falsifikuotos cigaretės

Tuo pačiu metu kita pasieniečių grupė Viršuliškių mikrorajone sulaikė lengvąjį automobilį, kuriuo vyko du Lietuvos piliečiai – 39 metų Šalčininkų ir 38 metų Vilniaus gyventojai. Abu vyrai siejami su gabentu nelegaliu rūkalų kroviniu. Netrukus trečioji VSAT pareigūnų grupė netoli Ukmergės sulaikė lengvuoju automobiliu važiavusį 40 metų latvį. Jis yra krovinių pervežimo kompanijos, registruotos Latvijoje, savininkas ir, įtariama, susijęs su Vilniuje sulaikytu kroviniu.

Pasieniečių operatyvininkai įtaria, kad sulaikyti 145 tūkstančiai 600 pakelių cigarečių vilkiku Volvo yra atgabenti iš Latvijos. Pirminiais duomenimis, rūkalai gali būti padirbti vienoje iš šioje šalyje veikiančių pogrindinių fabrikų. Tokio kiekio tikrų cigarečių vertė viršytų 700 tūkst. Lt.

Įtariama, kad falsifikuotos yra ir rusiškos banderolės.

Visus keturis sulaikytuosius pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Vilkikas ir juo gabentas rūkalų krovinys laikinai saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje.

Šio padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

VSAT pareigūnai prognozuoja, kad kylant tabako gaminių akcizui, falsifikuotų ir nežinia kokiomis sąlygomis pagamintų cigarečių poreikis juodojoje rinkoje ir jų suvartojimas gali išaugti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius