-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams 20-metis ukrainietis pateikė suklastotą dokumentą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė lengvuoju automobiliu iš Latvijos vykusį ukrainietį. Vos įvažiavęs į Lietuvą ir iškart patikrinti sustabdytas užsienietis pasieniečiams pateikė galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Asociatyvi nuotr. / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai magistraliniame kelyje Panevėžys – Ryga, vos už 50 metrų nuo Lietuvos ir Latvijos sienos, patikrinti sustabdė iš Latvijos vykusį automobilį „Mercedes-Benz E200“.

Latviškais registracijos numeriais ženklintą transporto priemonę vairavo 20-metis ukrainietis, turėjęs leidimą gyventi Latvijoje. Pastarasis dokumentas, beje, baigė galioti kelionės išvakarėse. Automobiliu kaip keleivis taip pat vyko Latvijos pilietis.

Patikros metu pasieniečiams įtarimų sukėlė prie vairo sėdėjusio užsieniečio pateiktas vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenis, Ukrainoje išduotas dokumentas yra suklastotas.

Po apklausos VSAT pareigūnai ukrainietį uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tai Ukrainos piliečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Vairuotojui sutikus, transporto priemonė perduota kartu važiavusiam Latvijos piliečiui, kuris ja grįžo į savo šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius