Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Pasieniečiams Ignalinoje įkliuvo įtariamas narkotikų platintojas iš Rusijos

Pasieniečiai Visagine sulaikė leidimą Lietuvoje gyventi gavusį Rusijos pilietį, kuris turėjo kvaišalų. Dar didesnės narkotikų „atsargos“ kratos metu buvo aptiktos šio vyro bute.
Pasieniečių radiniai
Pasieniečių radiniai / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Narkotikai
VSAT nuotr./Narkotikai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai prie vieno iš Visagine esančių daugiabučių sulaikė vyrą. Pasieniečiai išsiaiškino, kad jis yra leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis 27 metų Rusijos pilietis.

Asmens apžiūros metu vyro striukėje VSAT pareigūnai aptiko du plastikinius lankstinukus. Juose buvo maždaug vienas gramas baltos spalvos miltelių. Pirminiais duomenimis, tai yra amfetaminas. Rusijos pilietis dar turėjo ir teleskopinę lazdą.

Pasieniečiai iškart atliko kratą daugiabučiame esančiame vyro bute. Jos metu VSAT pareigūnai aptiko pneumatinį pistoletą, dvejas svarstykles, skirtas tiksliam nedidelių svorių nustatymui. Ant jų buvo matyti baltų miltelių pėdsakų.

Bute pasieniečiai rado ir plastmasinį indelį nuo vitaminų, kuriame buvo beveik 28 gramai baltos spalvos miltelių. Įtariama, kad tai taip pat yra amfetaminas.

Kratos metu dar aptiktas polietileno maišelis, kuriame buvo susmulkintos augalinės medžiagos. Jos svoris – 459 gramai. Įtariama, kad tai gali būti tabakas, kuris maišomas su išdžiovintomis ir susmulkintomis kanapėmis.

Visas medžiagas dar tirs ekspertai.

Po apklausos sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tai įkliuvusiam užsieniečiui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius