Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams įkliuvo didelį rūkalų kiekį gabenęs panevėžietis

Kupiškio rajone pasieniečiams įkliuvo panevėžietis, automobilio priekaboje gabenęs beveik 40 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Jų vertė – apie 280 tūkst. litų.
Sulaikytas automobilis su priekaba
Sulaikytas automobilis su priekaba / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Kupiškio rajone, ties Miškinėlių kaimu, patikrinimui sustabdė automobilį „Rover“.

Keliu Utena–Kupiškis vykusią mašiną vairavo 61 metų Panevėžio gyventojas. Jis savo transporto priemonę sustabdė iškart ir nesipriešino.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad vyras gali gabenti neteisėtą krovinį. Patikrinę prie automobilio prikabintą ir tentu dengtą priekabą „Ridwan“ joje pasieniečiai aptiko 38 tūkst. 400 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Rūkalai gabenti įvairiose kartoninėse dėžėse bei polietileno maišuose.

Šio krovinio vertė, skaičiuojant pagal Lietuvoje nustatytą muitinio vertinimo metodiką, siekia 280 tūkst. Lt.

Ignalinos pasieniečių duomenimis, panevėžietis stambų rūkalų krovinį įsigijo jau atgabentą į Lietuvą, o pats per valstybės sieną nevyko. Manoma, kad vyras šias cigaretes mažesniais kiekiais būtų realizavęs Lietuvos turguose ar kituose prekybos taškuose.

Automobilis, priekaba ir cigaretės laikinai saugomi Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Panevėžietį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius