-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasieniečiams įtarimų Neryje sukėlusi ledo lytis pasirodė esanti kontrabandinė

Pavoverės užkardos pasieniečiai susekė du Baltarusijos pusėje į Nerį nuleistus ir upe plaukusius cigarečių krovinius, iš viso 5 tūkst. pakelių cigarečių. Kontrabandininkai juos maskavo sniegu ir taip bandė imituoti ledo lytis.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / VSAT nuotr.

Vėlų antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai techninėmis stebėjimo priemonėmis kontroliavo Nerimi einantį sienos su Baltarusija ruožą. Tamsoje pasieniečiai užfiksavo upe plaukiančią ir iš daugybės kitų išsisikiriančią įtartiną ledo lytį. Ši vieta yra netoli Prienų kaimo Švenčionių rajone, praneša VSAT.

Kurį laiką VSAT pareigūnai sekė ir iš toliau tyrinėjo įtartiną objektą. Galutinai įsitikinus, kad tai nėra ledo lytis, ties Šukeliškių kaimu pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę valtį. Dėl smarkaus ledonešio ne iš karto pavyko pasiekti srovės neštą krovinį. Netoli Švenčionių rajono Kūniškės kaimo VSAT pareigūnams pavyko įtartiną objektą nutempti į krantą ir jį ištraukti. Kol vyko šie darbai, Neryje buvo užfiksuota dar viena panaši įtartina lytis, kurią ištraukti iš Neries buvo pasitelkti kolegos iš Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos.

Paaiškėjo, kad Nerimi plaukė tarpusavyje surištos ir į polietileną suvyniotos cigarečių pakuotės. Iš viršaus jos maskuotos sniegu siekiant sudaryti vaizdą, kad tai yra ledo lytys. Iš viso į pasieniečių rankas pateko 5 tūkst. pakelių cigarečių be akcizo ženklų.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Čia nuolat pasitaiko bandymų Baltarusijos krante nuleisti nelegalius krovinius planuojant, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę. Panašiu metu pernai žiemą pasieniečiai šiame ruože išaiškino net 6 tokius atvejus, kai po Baltarusijos krante paleistomis „lytimis“ plaukė rūkalai.

Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius srovės atneštus siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą. Jie neįvertina, kad Pavoverės pasieniečiai Nerimi einančią sieną kontroliuoja šiuolaikinėmis techninėmis priemonėmis ir visą situaciją upėje mato kaip ant delno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius