Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams Vilniuje įkliuvo kanapių augintojas ir pardavėjas (nuotraukos, video)

Narkotikų platintojų pėdsakai Ignalinos ir Švenčionių rajone pasieniečių operatyvininkus atvedė į Vilnių. Gedimino prospekte Ignalinos rinktinės pasieniečiams įkliuvo įtariamas narkotikų platintojas, o bute Lazdynuose jie sulaikė, įtariama, kanapes auginusį ir narkotikus pardavinėjusį vyrą. Abu sulaikytieji – vilniečiai.
Kanapės
Kanapės / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad tirdami jau anksčiau pradėtą baudžiamąją bylą dėl narkotikų platinimo Ignalinos ir Švenčionių rajonuose VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai sostinės Gedimino prospekte trečiadienį sulaikė 22-ejų vilnietį.

Jo striukės kišenėje pasieniečiai aptiko polietileno maišelį su 1 g baltos spalvos medžiagos, įtariama, metamfetamino. Sulaikymo metu šalia vilniečio pasieniečiai ant žemės rado dar vieną maišelį su 1 g tokių pat miltelių.

Ignalinos rinktinės opertyvininkai iškart po sulaikymo atliko kratą vilniečio bute Kalvarijų gatvėje. Čia jie rado maišelį su 16,5 g žalios spalvos medžiagos, įtariama kanapių, svarstykles ir polietileno maišelių, į kuriuo paprastai narkotikų pardavėjai pakuoja nedideles dozes kvaišalų pardavimui. Dar dviejuose maišeliuose buvo 0,7 g ir 0,6 g medžiagos.

Įtariama, kad šio vilniečio sostinėje įsigyti narkotikai buvo gabenami į Ignalinos ir Švenčionių rajonus, kur ir buvo platinami. Pasieniečiams pavyko nustatyti, iš kur sulaikytasis gaudavo kvaišalų platinimui.

Tęsdami tyrimą VSAT operatyvininkai ketvirtadienį kratą atliko ir kito 27-erių vilniečio nuomojamame bute Lazdynų mikrorajono daugiabutyje. Čia aptikta kanapių auginimo laboratorija, kurioje buvo įrengta šildymo, laistymo ir ventiliavimo įranga. Bute augo, įtariama, kanapės, čia buvo pasirūpinta daigų sodinimo vazonėliais, elektroninėmis svarstyklėmis.

Bute pasieniečiai aptiko ir tūkstantinę sumą litais, kuri, įtariama, gauta iš šio nusikalstamo verslo, bei 101,62 g dozėmis į polietileno maišelius supakuotos žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos, įtariama, kanapių. Be to, bute rastas ir plastikinis užspaudžiamas maišelis su 1 g rudos spalvos medžiaga.

Abu sulaikytuosius VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai uždarė į areštinę. Ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo tęsiamas.

VIDEO: Sulaikytas kanapių augintojas ir platintojas (VSAT filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius