-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių ir kinologų šturmas sukaustė Užsieniečių registracijos centro gyventojus

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Užsieniečių registracijos centre (URC) apgyvendintų sulaikytų užsieniečių bendrabutyje atliktas netikėtas patikrinimas. Prevencinio reido metu metu incidentų nekilo.
Tikrintojų pajėgos
Tikrintojų pajėgos / VSAT nuotr.

Patikrinime dalyvavo 40 šiame Pabradėje veikiančiame VSAT padalinyje tarnaujančių pasieniečių, tarp kurių buvo ir kinologų su tarnybiniais šunimis. Buvo patikrinti centre apgyvendinti nelegalūs imigrantai, jų daiktai ir gyvenamosios patalpos. Pamatę specialiai tokiam patikrinimui pasirengusias VSAT pajėgas bei dresuotus pasieniečių šunis, centro gyventojai elgėsi ramiai, nesipriešino, todėl konfliktų nekilo.

Akcijos metu rastas vienas mobilaus ryšio telefonas ir du tokių telefonų pakrovėjai. Nelegaliems migrantams, skirtingai nei URC gyvenantiems prieglobsčio prašytojams, mobilaus ryšio telefonais centre naudotis yra draudžiama. 

Tokie patikrinimai VSAT Užsieniečių registracijos centre vykdomi nuolat. Yra buvę atvejų, kai tokių reidų metu užsieniečiai reikšdavo nepasitenkinimą ir priešindavosi, todėl pasieniečiams yra tekę panaudoti jėgą.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių, tvarko jų apskaitą ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.
Iš viso šiuo metu URC gyvena 100 užsieniečių. Iš jų 54 yra nelegalai, likę – prieglobsčio prašytojai. Pagal pilietybes tarp visų apgyvendintųjų centre daugiausiai yra Vietnamo (24), Gruzijos (16) ir Rusijos (14) piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius