-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių sulaikyti „latviai“ po apklausos tapo gruzinais

Joniškio rajone pasieniečiai sulaikė tris Gruzijos piliečius, kurie turėjo suklastotus latviškus pasus.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai kelyje Ryga-Šiauliai, netoli Joniškio rajono Satkūnų kaimo, patikrinimui sustabdė automobilį „Opel Astra“ latviškais registracijos numeriais. Juo iš Latvijos važiavo vairuotojas, 54-erių šios šalies pilietis, ir dar trys vyrai.

Jie pateikė Latvijos piliečių pasus, tačiau dokumentus patikrinę VSAT pareigūnai nustatė, kad pasai, įtariama, yra suklastoti.

Pasieniečiai „latvius“ sulaikė. Paaiškėjo, kad tai 45-erių, 49-erių ir 52-ejų Gruzijos piliečiai, kurių tapatybes pasieniečiai nustatė pagal Latvijoje išduotas prieglobsčio prašytojų korteles. Paaiškėjo, kad šie gruzinai buvo apgyvendinti Pabėgėlių centre Latvijoje.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl suklastotų dokumentų, neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Vairuotojas latvis, dvi paras praleidęs areštinėje, buvo paleistas. Gruzinai suimti mėnesiui.

Praėjusį pirmadienį du nelegalus su suklastotais Latvijos pasais pasienyje su Lenkija sulaikė ir VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai. Jie sustabdė į Štutgartą vykusį maršrutinį autobusą, kuriuo važiavę du tamsaus gymio keleiviai pateikė suklastotus Latvijos piliečių pasus. Pasieniečių sulaikyti vyrai vėliau prisistatė Sirijos ir Afganistano piliečiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius